2020-11-19 139 浏览
呢个季节好适合打边炉,为咗悭荷包食平啲等到9pm食$318时段。呢个餐都几丰富劲多海鲜,一黎有炖汤几好饮好多肉有个蜡烛仔系下面烧住暖住个汤啱晒冬天饮包罗万有一次过上咗几样野。个炸鱼柳finger food小食唔难食,点埋沙律酱似细旧嘅炸鱼薯条𠮶啲炸鱼。只不过冻咗少少如果热返就好啦!之后就有鹅肝多士,鹅肝有半只手掌咁大好香好肥美 #一啖深喉放晒入口度好正刺身并盘好鲜味色泽好靓,每件都有返咁上下份量厚切。每日有四款唔同嘅刺身,𠮶日就有剑鱼腩、象拔蚌、赤贝同三文鱼,唔需要豉油wasabi都好有油香同鲜味。只椒盐赖尿虾好大只完全唔知点食 #个姐姐好教我点剪系女神面前颜无存食完所有前菜就食万众期待嘅任加鸡同花胶辣鸡煲。其实啲G都熟晒翻热就食得,加埋啲配菜同洋葱一齐食炒得几香,鸡件有6-7件所以好快就食完 #本大爷为食本色唔减已经食完咁多嘢仲好肚饿 要留肚食第二啲所以无加到G嗱嗱声打边炉啦喂!海鲜拼盘有大大只、龙虾、识郁好生猛鲍鱼同带子。全部都好新鲜唔会俾你死嘅你食真心唔错。食完海鲜就真系有少少饱嘅感觉,惊人发现原来仲有任点任食火锅叫咗圣子同牛小排,牛小排肥瘦适中。女神叫咗冬瓜同粟米话惊无厕所去

鹅肝

刺身拼盘
赖尿虾

鸡煲
花胶

海鲜拼盘

牛小排
叫咗圣子同牛小排,牛小排肥瘦适中。女神叫咗冬瓜同粟米话惊无厕所去 #心谂靓女唔系唔屙💩嫁 请留意每一次个份量都唔多想食嘅就叫多几次,另加每人$20就任饮,总括来讲都唔错
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
———————————————————
阿爷八鲜锅 (旺角)
旺角登打士街43H号登打士广场3楼
———————————————————