2019-11-22 166 浏览
天气开始越嚟越冻❄️夜麻麻梗系想饮一碗暖笠笠嘅汤,食个热辣辣嘅#火㶽 。 咁岩行过 #大角咀 见到我好多friend试过都话正嘅 #表叔火㶽 ,一于就入去试吓!😍点左一个 #胡椒猪肚鸡锅 上到嚟系已经煮好嘅汤底之余再有一大碟半只鸡,猪肚同银杏, 俾你放入汤里面再慢慢煮,真心讲个汤底真系好正,只鸡新鲜又够滑仲有足够既胡椒,饮几啖已经成身暖晒!🔥例牌一定嗌嘅当然系本地新鲜切牛,仲点左猪红同埋炸鱼皮!值得一提系 #即炸自家制鱼皮,上到黎仲系热辣辣证明系新鲜炸起!劲香劲脆,👍🏻强力推介呀!!!#手切新鲜肥牛 新鲜份量够多,价钱适中。切出黎每一块都刚刚好,唔会太薄亦唔会太厚👍🏻猪红 看似好普通,如果只系焯一阵就食就太大晒啦!就系因为个汤底够正,放入汤煮来啲等佢入味,你就会发现呢旧猪红一啲都唔简单!😋我好彩好早六点几就已经坐低,未到7:30就已经全场满座!睇嚟地方干净侍应又亲切都系受欢迎嘅因素之一!现场好有大家街坊街里嘅亲切感觉🥰 虽然我并唔系住喺𠮶头但系我依家已经又想再去食啦!。。
例牌一定嗌嘅当然系本地新鲜切牛,仲点左猪红同埋炸鱼皮!

胡椒猪肚鸡锅
即炸自家制鱼皮