2024-03-06
🌕Hello我系Moon🌕近排嘅天气好似又冻冻地,又系时候打边炉啦!🤭嚟到铜锣湾登龙街揾嘢食,平时喺依度都系食拉面,🤣不过今次就特别啲!🤩就系打边炉啦!🤤依间火锅店醉锅其实都几出名,😚因为佢哋嘅汤底选择都几有特色!🤭我今次就拣咗一酒鸟之-椰子鸡锅做汤底,😆二百几蚊嘅价钱可以话系用料十足!😆因为入边嘅鸡件真系比想像中多,🤤而且鸡肉都好滑嫩!😚椰子令锅底更加清甜!😍呢个摆盘咁靓嘅就顶级安格斯牛小排,一片片挂喺度真系好适合打卡!🥰肥瘦均匀,牛肉味都好浓!😋放喺椰子鸡锅入边渌两渌就食得!😛呢度有唔少嘅手打系列,🤓我就食咗呢度嘅手打芝士虾丸,😎上菜嘅时候店员都有同我哋讲话要小心啲芝士,🥸因为啲芝士系流心㗎!🤓小心渌亲!🥺虾丸都好爽弹,弹牙嘅口感,再加上芝味浓郁!🤗作为一个芝士控真系要食依个!🤭黑色嘅饺子就系,黑松露虾蟹饺,🤪黑松露嘅味道好香入边嘅虾蟹都好鲜甜!😛打边炉就一定要试吓蜂巢豆腐,😌因为蜂巢豆腐可以吸收晒汤底嘅精华,😍食嘅时候除咗有豆嘅香味仲会有锅底精华!🥰好似每一台都会嗌三色鲜制生面,我梗系唔会错过啦!😌三种嘅颜色唔知你哋钟意食咩呢?😉我就比较钟意食菠菜面啦!😚因为菠菜始终都系冇咁有罪
近排嘅天气好似又冻冻地,又系时候打边炉啦!🤭嚟到铜锣湾登龙街揾嘢食,平时喺依度都系食拉面,🤣不过今次就特别啲!🤩就系打边炉啦! 🤤依间 火锅店醉锅其实都几出名,😚因为佢哋嘅汤底选择都几有特色!🤭
好似每一台都会嗌三色鲜制生面,我梗系唔会错过啦!😌三种嘅颜色唔知你哋钟意食咩呢?😉我就比较钟意食菠菜面啦!😚因为菠菜始终都系冇咁有罪恶感嘅感觉!😂
🌕最后MoonMoon都好满意今次嘅打边炉,因为佢哋嘅餐牌选择好多,而且仲有好多特色嘅菜式,锅底嘅部份都好高质!🌕