2021-10-09 665 浏览
以前呢个位都系食打边炉,啱啱转左新老板,食法虽然有啲相似,但味道就唔同。首先,会先食鸡煲,而鸡煲系可以任添。不过,我哋食完之后都冇添到,因为好戏在后头,包你食到郁唔到。之后,就可以享用蒜蓉粉丝蒸海鲜。我哋得两个人食,但个盘就好大,用荷叶垫底。食物有蚬、扇贝、鲍鱼、圣子、虾等。啲海鲜全部都好新鲜好鲜甜,当我哋食完呢一盘嘅时候,已经觉得好饱。压轴出场嘅仲有虫草花花胶乌鸡汤,我哋先品尝个汤,感觉好养生同埋好足料好入味,然后就可以加水打边炉。打边炉嘅配料都好有质素,牛颈脊嘅份量虽然系限定,但绝对够你食。老实讲呢个价钱真系好平好抵食,依家谂返起都觉得好饱,下次我会再嚟挑战的。
鸡煲

海鲜拼盘