2021-10-30 1840 浏览
同朋友一齐食,同行6人,需要分枱星期日晚上去食,7:50pm等到8:30pm先有得入,呢到系台式一人一锅边炉黎。我地试左几个汤底,真系好出色,真系个个汤都好浓郁,好足料!!!平时出面打边炉个汤底都好稀+淡,野食一定要点酱先有味,呢间嘅汤底就唔需要啦,食物系一定索到汤嘅味。芫茜汤:莞茜打到烂晒去煲,好香莞茜味药膳鸡汤:好浓嘅鸡汤,仲有大量虫草花同其他材料,系好舒服、温和嘅药膳味麻辣蕃茄汤:小辣都好辣,个汤底系浓到杰杰地,略嫌太重味,加转水沟稀就好好多蕃茄汤:我至爱嘅味道,小小甜加埋蕃茄酸,我仲额外自己加左蕃茄入去,睇图就个知几咁正寿喜烧汤:正常发挥,如要生鸡蛋要额外加钱呢到有两个冻柜,可以自己夹丸类同菜类,选择都多,不过我地去到个阵已经无乜,因为就黎完晚市,佢直头无再fill过d野食,有啲失望。我地只系叫左最平个只牛,都已经够食,食得好开心、好满意,虽然食最平个只,但啲牛同猪都都唔差,薄片细块,好吸汤。仲有饮品同雪糕种类都好多,有只水果系列嘅乌龙茶,淡淡果甜味,好好饮。雪糕有movenpick 同支装雪条,连旺宝都有,好少见,童年回忆黎。仲有只唔记得咩牌子嘅杯装雪糕,出面好少见,但都好好
同朋友一齐食,同行6人,需要分枱
我地试左几个汤底,真系好出色,
真系个个汤都好浓郁,好足料!!!
平时出面打边炉个汤底都好稀+淡,

芫茜汤:
莞茜打到烂晒去煲,好香莞茜味

药膳鸡汤:

麻辣蕃茄汤:

蕃茄汤:

寿喜烧汤:
正常发挥,如要生鸡蛋要额外加钱

呢到有两个冻柜,可以自己夹丸类同菜类,
选择都多,不过我地去到个阵已经无乜,

仲有饮品同雪糕种类都好多,有只水果系列嘅乌龙茶,淡淡果甜味,好好饮。雪糕有movenpick 同支装雪条,连旺宝都有,好少见,童年回忆黎。仲有只唔记得咩牌子嘅杯装雪糕,出面好少见,但都好好食,唔太甜,又好creamy 。

整体都食得好开心,除左野食无fill 野食个part,下次都会继续帮趁,试其他汤底!