2008-02-27
首先, 有得book 台真不错, 开头担心佢6:30-8:30唔够食, 但最后都无理时间lu, 我奇就奇在佢地唔系任食, 点解会限时呢, 下次再问清楚!ok, 入正题, 三个人打边炉, 赞一赞佢块电磁炉板, 超正, 唔系用gas, 同埋最大火可以220度, 超正呀, 基本上160度已经不断滚滚滚, 打得好开心汤底方面:叫左沙爹汤, 好浓够味!酱汁方面:有得混酱- 生蒜, 炸蒜, 葱粒, 沙爹酱食物方面(每碟$28):- 鲜枝竹(大大兜, 好抵食)- 日本乌冬(果然系好好味, 系烟un 感觉)- 韮菜饺(新鲜包, 仲有虾, good)- 肥牛(一碟8块, 少就少但好味)- 芝心牛丸($38, 唔错, 劲大碟, 有陈皮味, 但芝士有时漏了出来, 最后有点痴底)- 虾丸拼墨鱼丸(实左d, 可以一试亦可以不叫)- 猪肉青(新鲜, 有菜jin 底)- 安格斯牛柳粒(超正!贵d $68, 但劲大兜,应该有两块牛扒切出来咁, 松化好味!!)叫左一jar 橙汁(应该系果汁先生, good)最后埋单$420, 我觉得OK, 心郁郁要再去食~~
汤底方面:
叫左沙爹汤, 好浓够味!
酱汁方面:
有得混酱- 生蒜, 炸蒜, 葱粒, 沙爹酱
食物方面(每碟$28):
- 鲜枝竹(大大兜, 好抵食)
- 日本乌冬(果然系好好味, 系烟un 感觉)
- 韮菜饺(新鲜包, 仲有虾, good)
- 肥牛(一碟8块, 少就少但好味)
- 虾丸拼墨鱼丸(实左d, 可以一试亦可以不叫)
- 猪肉青(新鲜, 有菜jin 底)
叫左一jar 橙汁(应该系果汁先生, good)
最后埋单$420, 我觉得OK, 心郁郁要再去食~~