2023-05-13 1556 浏览
latepost八号波全日都好闷,一落波就出咗去揾‘’哦妈卡卸”😋 一坐低就比好型嘅口罩套吸引咗😂坐吧枱一路望住师傅专注咁为客人准备美食系视觉上嘅享受;整到咁上下,未食就已经可以闻到阵阵香味嗅觉都满足埋😆刺身- 水八爪鱼配柚子胡椒 大大条喺面前切比你食 入口劲稔又入味- 原只北海道花咲蟹放喺面前再起肉又系好震撼- 大分真蚝唔系超大只,但鲜甜同海水味够晒 balance- 岩手县原只紫海胆 味道清甜 口感轻爽- 超拖罗 落咗少少喜马拉雅岩盐 已经够味唔洗点豉油- 好特别嘅甘鲷立鳞烧!第一次见呢种特别煮法 好新奇🤣 配埋劲惹味烧虾头酱寿司- 北海道缟虾原来系外表上已经有啲分别 细只啲甜啲 肉质稔身而虾味浓- 沙稚鱼好细条 2块已经系一条鱼嘅size- 白海胆就creamy啲 味道比紫海胆浓郁啲- 大拖罗 最肥部位之一 轻轻烧过已经闻到超香 我放入口直程唔咬住🤣 含咗一阵享受喺口入面散发嘅鱼油香有机会可以唔同季节嚟,再食埋其他set试吓唔同鱼类🤩 叫支sake就perfect!
latepost
八号波全日都好闷,一落波就出咗去揾‘’哦妈卡卸”😋

一坐低就比好型嘅口罩套吸引咗😂

刺身
- 原只北海道花咲蟹放喺面前再起肉又系好震撼
- 大分真蚝唔系超大只,但鲜甜同海水味够晒 balance
- 岩手县原只紫海胆 味道清甜 口感轻爽
- 超拖罗 落咗少少喜马拉雅岩盐 已经够味唔洗点豉油