2018-05-24
收工谂住同个朋友去食啲嘢,佢就推介左一间新派泰国餐厅,话同啲同事食过都算抵食夹大件㖞! 我哋嗌左香芒牛油果软壳蟹卷($88),蒜蓉包($30),马拉盏通菜($72)同padthai($98)。软壳蟹卷真系好好食,芒果好清新,点埋啲泰式甜辣酱,好开胃,软壳蟹啱啱炸出来,唔会过油,芒果亦都好甜好夹。蒜蓉包嘅蒜蓉唔会太过油腻但系都好香牛油味,一上菜嘅时候已经令人食指大动啦!通菜份量都唔输蚀,两个女仔一定够食,好钟意食泰国菜个种辣,辣得黎唔会想停,会令人想再继续食落去。最后嘅Padthai都很出色,一上菜见到有个黄色好似菠萝包咁样嘅嘢,原来系师傅将蛋摆咗上去,好有心机,花生亦都炒得好香,金边粉唔会过油,亦都有蛋丝同芽菜,仲有四只鲜虾,份量其实两个女仔真系会食得晒㗎!下次一定会再同大班朋友黎,就可以试其他野啦!