2024-11-19 1684 浏览
每逢KKday 出优惠买一送一我家一行十几人都会去Momo Cafe by Countryard Marriot 大吃一餐因为以三百几蚊可以食到自助餐同有生蚝🦪龙虾任食的确系非常抵食呀⋯⋯这是我第三次去这处食自助餐。虽然始终熟食方面系一般菜式,如烧生牛肉,原蛊炖汤、白切鸡,原条石班鱼和面档同埋有个Corner 位主攻烧物同西汤选择。 前菜方面都有沙律🥗生果、同埋有几款芝士和烟火腿既。 今次另我眼前一亮系沙田鸡粥够火喉入味⋯⋯蒸龙虾🦞系热辣辣的同有三款唔同酱汁配搭。首选汁像芝士松露汁非常出色😋刺身方面都选择多除一般必有的三文鱼、八爪鱼🐙吞拿鱼外^佢地仲有生虾油甘鱼同我不停encore 嘅鲜甜带子剌身不过今次有点失色系生蚝🦪不够肥美所以我只排左两转咋😞海鲜方面都有虾、长脚蟹同软壳蟹🦀蛋糕方面亦都不算多款式但个椰奶芝麻奶冻又喜出望外㖞⋯⋯唔太甜有qq 感佢哋都有萄tart 椰tart 同窝夫🧇配埋四款味道拣嘅movenpick 雪糕🍧唔想食太冻嘅甜品佢地都有豆腐花或雪耳桃胶选择🔹如果可以再keep warm D仲好🔹总括而言-熟食味道款式系一般的。但如果喜欢海鲜剌身类嘅话真系一阵唔错嘅自助餐

不过今次有点失色系生蚝🦪不够肥美所以我只排左两转咋😞

海鲜方面都有虾、长脚蟹同软壳蟹🦀