2012-10-23 405 浏览
其实食开韩国野既人都知韩国食物一向偏贵,尖沙咀韩国街间间最平都五六十蚊,见到韩点以全港最平既韩食做gimmick,就入去试下啦~我叫左个韩式冷面물냉면($33),汤系冻既仲有冰,d份量都比我想象中多,伴菜有半只蛋,泡菜,紫菜同红椰菜丝(但其实display张相有肉)不过33蚊对于韩国菜黎讲都算平,要计较成本价既话就真系吾建议你食 d面好幼好烟韧,仲有d冰都系用汤雪冻既,溶左都吾会变淡^^顺带一提店内提供既辣酱好好味,吾算太辣(吾系几食得辣既我都可以空口食xd),甜甜地有好多芝麻,$3一包$35一支,捞饭应该几好食haa之后外卖左个炒年糕떡복이($25),相比起d辣酱佢既味道就逊色左少少,不算太惹味亦都吾够甜,辣度适中,同出面既差吾多,年糕偏软,不过都有少少咬口如果我下次食应该会落番大量既辣酱,或者值情买d酱番屋企自己整heee炒年糕既酱好够杰,不过好似只有几条泡菜(食左两三条咋未食到底)始终都系觉得韩国街果间挂住韩国国旗既店仔既最好食^^有鱼片系入面既,都系30蚊到,食得辣既朋友可以去试下^^

d面好幼好烟韧,仲有d冰都系用汤雪冻既,溶左都吾会变淡^^

• 堂内辣酱lol