2008-04-03 5 浏览
见到报纸文章话系日本大集团开, 又话系天天日本新鲜运到, 好似来头不少咁. 但一入门口第一个感觉系- 好似板长! 就连点菜纸都抄到十足十, 搞到我觉得一d都唔正宗呀.不过d食都真系几新鲜,三文鱼寿司- $9, 公价呀, 三文鱼好靓好新鲜, 仲好肥美tim, 但d饭就平凡d, 好大粒, 略久口感, 无日本米种弹牙黏口.帆立贝刺身, $35有六件, 又系好新鲜, 好清甜, 仲有片片柠檬伴碟, 加埋d柠檬味, 好正.特上海鳗$25, 呢个就差少少, 烧时间唔够, 唔够热, 再加上d鱼肉唔够肥美, 酱汁都系少d.试两个比较特别d菜市色, 分别系鬓长吞拿鱼和芝士年糕. 前者无吞拿鱼鲜红色, 反而系浅肉色带点红点, 质感同吞拿鱼一样, 味道就无普通吞拿鱼咁浓, 几好wo, 可能我本身唔太钟意吞拿鱼种味. 后者原来系炸成一个饼状, 内里年糕好烟, 可惜芝士就只有中间少少, 味道寡d.总括讲, 都可以, 又唔洗排队, 价钱亦好合理, 有hsbc信用咭仲有九折同埋某几种刺身买一送一tim, 唯一系上菜比较慢, 环境比较迫, 连回转中间厨房位好细, 师傅又无带手套.

不过d食都真系几新鲜,