2021-04-06
疫情之下,已经很久没有北上,之前和朋友上深圳吃了探鱼,非常之挂住😣终于比我哋揾到一间系元朗,叫做烤鱼工房!🤩到达时已经有很多人在等位,知道可以openrice外卖自取,所以决定试一试,把烤鱼搬到家里🤩因为太多人的关系,店员叫我地周围行下,有就打俾我地。拎ge时候已经pack好一袋,都几大袋😂拆开包装,有一大盒烤鱼,仲有2个火头同铁架。另外仲好细心有枱布,餐具等等👍我地叫左菌香豆豉 江团鱼!个个都叫酸菜鱼,我当然要特别d!豆豉烤鱼你又食过未?😆里面材料非常丰富,一大条鱼🐟,不太多骨,上面浦满香菌同豆豉😍如果喜欢食豆豉鲮鱼的朋友,应该超喜爱!味道同内地探鱼一样咁好味,以后唔驶北上都有得食。下面有火热住,一路keep住温度,食几耐都热辣辣!仲可以用黎打边炉。另外我地都叫左不同种类的串烧!最喜欢鸡翼同牛仔骨!充满孜然粉的味道😋另外睇食评,见个个都叫左蒜蓉茄子,当然要叫黎食下,茄子也很大份,布满了蒜蓉👍提提大家,星期六日,12点开门丫!
味道同内地探鱼一样咁好味,以后唔驶北上都有得食。
提提大家,星期六日,12点开门丫!