2019-08-09 53 浏览
今日我同个friend两个人嚟到元朗揾食顺便庆祝生日。系openrice 睇到好多大赞,所以凭信心一试,原来呢间舖已经好耐,只系之前转过名。员工们都好健谈,好似左邻右舍既街坊咁。本身职员建议我哋食套餐,但因为实在太热唔太想食粥,所以放弃了。不过如果冬天黎,一定好滋味,我见隔离枱既粥又大锅又多料的。最后我哋叫咗个炒蚬粉丝,但冇晒蚬,不过职员提议转花甲,结果仲好味呀!我哋将啲花甲拆晒肉先,职员仲赞我哋醒🤣🤣😂之后就叫左好多款不同既串烧,其实舖面细细,但种类真系好多元化。最推荐既系鸡全翼外脆内滑🤤仲有鳗鱼烧烧得刚刚好,完全唔系寿司舖果种,而系新鲜白鳝,肉质无烧过头,仲保持到肉汁丰富到,好似食紧新鲜烧鱼。仲叫左烧翠玉瓜,鸭胸肉,司华力肠,比较基本既款式。但不得不提牛舌,又大块又爽口,仲唔会有阵so味。同埋茄子都系超超超好味的,茄子迷不可错过啊。啤酒仲买一送一优惠,同朋友叫两三round 把酒言欢既好介绍。
今日我同个friend两个人嚟到元朗揾食顺便庆祝生日。
最推荐既系鸡全翼外脆内滑🤤
仲叫左烧翠玉瓜,鸭胸肉,司华力肠,比较基本既款式。
但不得不提牛舌,又大块又爽口,仲唔会有阵so味。
同埋茄子都系超超超好味的,茄子迷不可错过啊。