2023-09-27
约左朋友去尖沙咀饮野,但又唔想太嘈,要嗌破喉咙咁倾计,所以我地㨂左诺士佛台嘅楼上酒吧,环境相对静好多,可以慢慢摸下酒杯底🍸呢间酒吧都几大,一入门口就见到会转色嘅秋千打卡位,里面有beer pong。我地去𠮶晚唔算太嘈,就咁食饭倾计都几舒服❥ 四大美人—王昭君🍶酒吧主打一系列以四大美人命名嘅cocktail,非常打卡able 一壶酒都几大枝,呢杯王昭君有好特别嘅孟买Sapphire Gin,岩哂四大美人嘅地位饮落有接骨木花同青苹果味,酸酸地但好易入口,后劲仲会有少少铁观音嘅涩味,好有层次❥ 芝士忌廉鸡肉意粉🍝意粉好Creamy ,芝士味香而唔济,每条意粉都有细细粒芝士嘅口感,鸡肉几滑,有少少弹牙❥ 德国炸猪手🍖份量好大碟,我觉得够3个人食猪手切开都好大嚿,可以享受啖啖肉嘅口感猪皮好脆,好似食紧厚身嘅薯片咁,猪皮同猪肉中间有胶质,猪肉略嫌干身,口感较raw
❥ 四大美人—王昭君🍶
❥ 芝士忌廉鸡肉意粉🍝
❥ 德国炸猪手🍖
份量好大碟,我觉得够3个人食
猪手切开都好大嚿,可以享受啖啖肉嘅口感