2011-03-16
是日同朋友黎天后食野,其实一心系想去旁边的弥月屋,但甜品前总要食个晚饭,朋友又钟意日本菜,所以就同朋友黎到旁边呢间酒乐亭啦。我地黎既时间实在太早,所以都无咩客人,入到去只有两个客人,平日唔订台睇黎都无咩大问题~ 环境比较阴暗,但唔算好迫夹,而且无咩人又唔会太嘈,都可以的。我一向钟意食鸡泡鱼干,见呢度有又叫黎食下,不过呢度既整得唔系太好食。首先佢切得太幼... 夹都唔系好夹到,另外亦都太干身,真系少少水份都无咁,而且味道亦偏淡,总括我觉得唔好食。><另外叫左杂锦鱼生太卷,其实真系一般太卷既外貌,但内里材料变左系三文鱼等鱼生,嗯... 我都唔系好识形容,唔难食,但亦唔算太特别既感觉,不过D鱼生感觉都新鲜,OK的。朋友想食烟肉蚝卷所以叫左,烟肉烧得几脆和香口,蚝亦带有少少鲜味,不过食落真系觉得好多油呀。整晚最好食就觉得系香葱吞拿鱼腩饭,吞拿鱼腩份量几多而且亦够香,加上点点香葱食落更有鲜味,再配几件香甜既玉子系唔错的~ 食完呢个就饱哂啦。是晚饮饮食食同朋友倾计过左一个唔错既夜晚,之后就出发去隔离既弥月屋啦。不过个人觉得呢度食物一般,未必有下次啦。