2017-12-09 249 浏览

小弟都系从事入食行业,依家呢行真系好难捞,佳因依家有好多无聊人,明明自己唔岩都走去投诉,系又闹唔系又闹,坚系睇唔过眼要帮𠮶两个职员路见不平。 楼下𠮶位人兄话由Day one开始帮衬,理应好清楚人地铺头嘅运作模式,( 我都帮衬咗好多年,我当晚都系度食野,坐正counter隔离个位,𠮶阵都差唔多12点) 两个员工忙碌咗一轮终于安排哂等位嘅人入座,外面得返三个人睇紧meun,忙咗成晚坐底抖抖好正常,过咗阵𠮶三个人(应该系一家人,两老一后生)行入去问个职员点解唔系到佢地入,好正常地人地咪问佢攞咗飞未,几号飞,睇睇佢地系咪之前行开咗,然后人地见有位都即刻安排咗佢地入去坐,跟住个年纪大啲嘅女人就话有位都唔收佢地入,仲话两个职员挂住倾计唔理佢地,实情系佢听唔到人地叫飞,自己又拾下拾下咁,有位又唔识自己入。 呢家人仲影咗人地相,(应该无经𠮶两个职员同意)人地做错啲咩要post人地张相*呢啲公开平台,超无品,跟本就系个女人小题大造,真系登呢两个职员唔底。同埋由张相度都见到都多吉枱啦(已经夜深时间) 三条友挂住倾计听唔到职员叫飞miss咗,仲话人地唔叫佢入,有位又唔识入,仲要行入去嘅时候闹人挂住倾计唔招呼佢。佢地文中仲话佢地坐低之后𠮶两个职员继续倾,你地倾计可以,难道人地倾计唔可以吗,何况里面已经有其他职员招呼紧佢地,人地倾计关你春事咩,超低能,仲话想同人开拖。唉~依家啲人嘅质素越黎越差,系又闹唔系又闹。阿婶,睇黎地球唔岩你住㗎啦,返火星啦!!

当晚食咗椰皇芋圆汤圆炖蛋白,天气冻冻地食,暖粒粒,超正