2022-10-01 761 浏览
喺金钟番工嘅友人好早就介绍位于星街嘅The Pizza Project不过一直因为得walk in 无得订枱 多次路过都好多人而无试到直至有日路无人 就即刻入去试试佢 佢哋有个 "Project Tasting"系$220 包一个appetizer + 一个pizza +一个甜品第一次嚟咩都想试 就叫两个set na (一叫就全枱都要order)🎃Gnocco Fritto (Smoked Salmon)前菜我哋选择咗意大利艾米利亚特色小食 酥炸面团配烟三文鱼🎃Beef Tartare见唔见到佢鲜嫩嘅粉红色呀一睇卖相已经感觉到佢系100分坊间好多都会系放只蛋黄喺上面呢度系放咗芝士上去 夹埋少少咸香 好惹味🎃Carbonara 众所周知 TPP嘅pizza 系人手新鲜制造 Carbonara每kai都有块意大利烟肉而佢最疯din之处系每kai都有只鹌鹑蛋一咬落去 蛋黄即刻流出极之邪恶🎃Nduja 呢个辣肉肠pizza 落咗意大利辣椒油够哂辣大大块辣肉肠咬得好过瘾佢连个边皮都做到外脆内软赞👍🏿🎃Tiramisu如果大家有食过Pici嘅tiramisu就会明白佢哋嘅tiramisu个masc
不过一直因为得walk in 无得订枱
多次路过都好多人而无试到
直至有日路无人 就即刻入去试试佢

佢哋有个 "Project Tasting"

前菜我哋选择咗意大利艾米利亚特色小食

大大块辣肉肠咬得好过瘾
佢连个边皮都做到外脆内软

🎃Tiramisu
如果大家有食过Pici嘅tiramisu就会明白
佢哋嘅tiramisu个mascarpone cheese好滑
唔会死甜 lady fingers够湿润
咖啡味够出
如果酒味再浓啲更好

$220食到棒住个肚走
(当然有加一)
抵到烂
下次都系à la carte算😂

Gnocco Fritto (Smoked Salmon)
Beef Tartare
Carbonara
Nduja
Tiramisu
2021-07-15
Gnocco Fritto (Smoked Salmon)
Beef Tartare
Carbonara