2024-12-07
《安平烧肉 - 将军澳》月头洗大咗,月尾就要悭啲使啦🥲但系临近12月又好多聚会㖞,冇理由同啲朋友出去聚餐食鱼蛋粉烧卖㗎嘛揾🤔揾咗不同嘅餐厅,比我揾到一间价钱相宜,食物质素又唔错嘅烧肉餐厅,就系安平烧肉啦🤗而家安平烧肉仲推出咗90分钟月光族急救吃到饱餐,最平$188就可以任食指定肉类同埋任食自助吧嘅嘢食同嘢饮,如果join埋安平烧肉嘅会员仲可以以更优惠嘅价格$168起食精美嘅烧肉,啱晒粮尾要悭住使但系又要出去聚餐嘅我呀🤭虽然话系相对较平既套餐,但食物种类既选择都不少,牛仔骨、牛肋肉,猪五花、大肠、猪颈肉、鸡颈肉等二十多款肉食及小食,全部都系任食而外面既自助吧有蔬菜沙律、烧菠萝、翠玉瓜、鸡脾菇等都系随便食的,我就最推介自制既安平樱花虾饭,食几多落几多,加埋紫菜碎同芝麻真系香喷喷🥰配埋烧肉超下饭每次食安平烧肉,我都会俾佢个十二味酱料区吸引住,摆放得整整齐齐又非常colorful,令人样样都想试吓,酱料包括:🔹招牌黄金酱🔹蒜味盐酱🔹极上酱油🔹沙茶酱🔹台湾甜辣酱🔹姜味可乐酱🔹香水柠檬汁🔹手切蒜片🔹安平辣椒酱🔹泰式海鲜酱🔹五味酱咁多种酱料入面,我个人最推荐比较特别既招牌黄金酱,佢系用左新鲜蔬菜汁配
🔹招牌黄金酱
🔹手切蒜片
🔹安平辣椒酱
🔹泰式海鲜酱
🔹五味酱
咁多种酱料入面,我个人最推荐比较特别既招牌黄金酱,佢系用左新鲜蔬菜汁配上台湾麻酱制作,味道清新,带有蔬菜的甜味同埋芝麻香,用黎点肉食都好匹配;另外五味酱集合左五种酱汁混合而成,味道相对浓郁
食完主食可以食埋甜品,我就特别推介芋圆姜汁布丁杯🍮食完个人暖笠笠,芋圆食落烟韧弹牙,口感有层次又好味
查看之前的留言 ()