招聘中
$65+
時薪
$19,000+
月薪
今日同姨甥女去食肉肉🤤佢唔係好食海鮮,咁啱見到個餐叫「月光族急救吃到飽餐-$208」😂就啱晒喇,幫姨姨慳啲錢!如果你係會員,尼個餐先$169/90分鐘,月光族真係啱曬,又可以吊下燒肉癮。入面好闊落,通道都好闊,出去拎野唔使迫。最誇張係佢既醬區有好多種醬汁你揀,樣樣試下都可以,我鐘意黃金醬&五味醬,係甜味既醬汁👍🏻不得不提有個「安平蝦拌飯」區,自己拌飯自己整,有櫻花蝦、海苔、蔥花及滷水汁,因應自己口味自己撈多撈少。櫻花蝦真係好香口,撈埋一齊真係好好食,大家都要試下。個餐都有唔少款肉肉可以嗌❤️嫩肩板牛肉、牛仔骨、薑汁味雪花豬、醬燒雞爽肉九層塔三杯雞、五花腩都係要不停encore , 嗌左好多轉,嫩肩板牛肉同牛仔骨更加係出色,連姨甥女都讚不絕口。仲有烤豬肉乾,第一次見餐廳有豬肉乾,輕輕烤脆個面真係超香,就好似新鮮熱辣整好嘅豬肉乾咁好食👍🏻落單嗌仲有唔同小食,較特別既係黃金泡菜,第一次食,聽聞係用豆腐乳整,泡菜好爽脆醬汁濃郁,我姨甥女就唔識食啦,我自己一個人食晒😋出面仲有好多蔬菜瓜果&腸類可以自己夾,唔少得我最鍾意嘅菠蘿🍍,同埋乳酪雪糕。尼個餐其實都滿足到燒肉癮,大家一定食得飽飽,如果大家想慳

個餐都有唔少款肉肉可以嗌❤️
嫩肩板牛肉、牛仔骨、薑汁味雪花豬、醬燒雞爽肉

尼個餐其實都滿足到燒肉癮,大家一定食得飽飽,如果大家想慳返啲,又想食燒肉,不妨黎安平燒肉。一人燒肉一份都差唔多要百零蚊喇,黎度做會員百零數可以任食任飲喎,超值之選。
  • 嫩肩板牛肉
  • 黃金泡菜
至少二人入座,提供多款高質牛肉,肉質嫩滑多汁,仲有新鮮海鮮,和牛餐每位客人仲可以免費獲得兩件精選牛舌芯!招牌黃金醬必試,新鮮蔬菜汁同台灣麻醬完美結合,清新又有啲甜。其他醬料如蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、五味醬同椒麻口水醬,都好好味,特別係椒麻口水醬,麻香味十足,令主食更加出色。我哋仲有櫻花蝦、香蔥、海苔同秘製滷汁,客人可以按自己口味隨意調整每樣配料嘅分量,可以整出獨一無二嘅拌飯!🍴M5和牛餐 $418 (7.5/10)澳洲M5和牛肩胛肉肉片好薄,食落去比較瘦!嚴選裙邊牛柳屬於比較有口感偏瘦嘅部位。安格斯牛小排油脂豐富,牛尾濃郁,個人覺得最好食係呢個!爽彈虎蝦超級大隻嘅虎蝦,蝦肉食落去都係爽彈有蝦味!燒帆立貝大師都幾大隻,食落去都好嫩滑!鹽蒜燒生蠔呢個真係要燒好耐先會熟,牛肉比較細粒,正正常常!甜品芋圓同仙草好有台式感覺,雪糕係乳酪味,仲有得自選配料,正啊。推薦指數:7.5/10坐得舒服,店員好勤快,嘢食唔錯,值得一試!

🍴M5和牛餐 $418 (7.5/10)

澳洲M5和牛肩胛肉
肉片好薄,食落去比較瘦!

嚴選裙邊牛柳
屬於比較有口感偏瘦嘅部位。

安格斯牛小排
油脂豐富,牛尾濃郁,個人覺得最好食係呢個!

爽彈虎蝦
超級大隻嘅虎蝦,蝦肉食落去都係爽彈有蝦味!

燒帆立貝
大師都幾大隻,食落去都好嫩滑!

鹽蒜燒生蠔
呢個真係要燒好耐先會熟,牛肉比較細粒,正正常常!

甜品

推薦指數:7.5/10
坐得舒服,店員好勤快,嘢食唔錯,值得一試!
6天前 0 瀏覽
經濟不好,食飯都要計數。我發現一個非常划算的燒肉套餐——月光族燒肉套餐$200任食各種牛肉、雞肉和豬肉,實在是食肉獸的天堂。台式飲品。有不少台式小吃。有自助蔬菜區,包括沙律、奶油金菇、小香腸、番薯、甜不辣等,還有新鮮的香菇、鳳梨、粟米、南瓜、洋蔥、翠玉瓜、青椒和秋葵等。燒肉方面,薄薄的牛肉、雞肉、豬肉都可以添加,十分抵食。這裏有十二種不同的醬料,從甜辣醬到泰式海鮮醬,選擇多樣化,滿足不同口味需求。還有台式拌面。最後,安平蝦拌飯也是值得一試的美味。蝦肉鮮嫩,拌飯的口感香滑,與燒肉的搭配不錯。最後還有甜品選擇,乳酪雪糕入口酸酸甜甜,配搭不同的配料,很美味。

台式飲品。

有不少台式小吃。

燒肉方面,薄薄的牛肉、雞肉、豬肉都可以添加,十分抵食。

還有台式拌面。

2024-11-11 54 瀏覽
今日11月11日中午12點01分係將軍澳安平燒肉入座3位,甘我地選擇咗208蚊90分鐘放題,入座後點完餐就發現上餐女員工帶眼鏡的全程黑面,落檯都比較大力,係我地用餐期間不斷有職員係我座位後面發出撞擊聲響,疑似整理下欄車,甘我有同一個大概50歲的女員工反映,之後都無甘嘈了,呢個姐姐抵讚的,識得主動幫我地換燒烤爐個鐵網,有識得收下碟,有做服務,但到12點50分鐘左右有一個女員工疑似當值經理,大概40幾歲左右,她攞張單埋黎同我地講仲有10分鐘截單啦記得叫肉要記得叫埋,呢樣ok的,但到1點左右,好似未夠一點添她又再行過黎,今次係叫我地埋單先,我用餐時間仲有30分鐘甘快叫我埋單,我當場問你地係咪好趕,當時場內仲有好多吉檯的,點解甘快追人埋單,外面亦沒有人排隊,甘我最後算,都跟出去埋單先,我埋完單都有講兩句,個經理當場回覆我話公司規定甘早叫人埋單先,然後話多謝我o既意見,今餐飯食得非常唔開心,嘢食一般但服務真係,特別係身為主管都甘做你呢間嘢食得蕉啦,好失望,以後亦不會再黎幫親。
2024-11-11
1 分鐘 (堂食)
【 期間限定· 月光族燒肉套餐吃到飽 】🥩知道「安平燒肉」推出 #月光族燒肉套餐 ,做安平會員更可以最低會員價 $168享用90分鐘吃到飽,咁抵!當然唔好錯過啦!🍢月光族套餐都有多種選擇,包括嫩肩板牛肉和馬吉牛仔骨。嫩肩板牛肉肉質鮮嫩,牛味香濃,好好味!燒烤後嘅豬大腸香脆可口。🦐必食安平嘅櫻花蝦飯,有櫻花蝦、香蔥、海苔和秘製的滷水汁,每一樣配料嘅分量都可以自己調配,一定適合每個人的口味。🧂仲有佢哋的「十二味醬專區」有超多款嘅醬汁可供配搭,必試五味醬,係經典台式醬汁,酸甜可口層次分明,仲有椒麻口水醬,花椒香氣濃厚,有多層次的麻香,令主食的味道更出色。🍢台灣小食有超好味的酥涼伴豆腐、椒麻雞翼和青瓜麻醬拌手工麵等,我哋食咗勁多呀!🍹飲品選擇多,我哋鐘意自家制冷泡茶,有桂花烏龍、藍莓果茶、百香果綠茶和四季香烏龍菜。
【 期間限定· 月光族燒肉套餐吃到飽 】

2024-11-06
午餐
[🥩將軍澳安平燒肉•燒肉控聖地 ]#將軍澳 #安平燒肉🥩安平M5和牛燒肉餐 $418👍🏻肉類呢度嘅肉類質素好高,特別係澳洲和牛同安格斯牛小排,顏色鮮艷肉質嫩滑,燒起上嚟油香滿滿超香口🤤豬肉好似豬五花同豬頸肉水準都好出色。另外套餐每人仲會送2條牛舌心,食落好有嚼勁,濃濃肉汁牛味好重,超好食🤩👍🏻海鮮類種類豐富,無論係元貝,大蝦,甚至係生蠔都有得燒,好瘋狂啊!encore左幾次大蝦,超新鮮彈牙🤤👍🏻自助/飲品吧自助區多達12種醬料提供,試左佢隻招牌黃金醬,味道幾清新,帶點淡淡嘅蔬菜甜味,幾特別;另外佢隻麻辣口水醬都調配得好出色,開胃得嚟亦有少少解膩作用👍🙄飲品除左自助區常見嘅茶/汽水外,仲有手搖飲品提供,一啲都唔馬虎🥳👍🏻櫻花蝦拌飯平時放題都好少食飯,但呢度嘅櫻花蝦拌飯真係比到驚喜!本著一試心態嘅我最後都忍唔住一啖又一啖🤣可以隨心所欲地自行配搭海苔、香葱同無限追加嘅櫻花蝦,味道上真係超好食🥰🥰————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結性價比勁高嘅燒肉放題,400蚊左右就可以食到呢個質素嘅和牛放題,種類同款式都無得輸!上單速度快,用餐環境又坐得舒服,絕對係燒肉控嘅聖地🥳💯另外,宜加全
[🥩將軍澳安平燒肉•燒肉控聖地 ]

👍🏻自助/飲品吧

👍🏻櫻花蝦拌飯

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

另外,宜加全日時段惠顧任何套餐 每位+$68就可以Suntory飲到飽了,CP值爆燈👍

📍安平燒肉
🏠將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 4號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #將軍澳 #將軍澳美食 #將軍澳好去處 #將軍澳餐廳 #燒肉 #安平燒肉
安平燒肉應該好多人都識,係我無限encore 之選,隔一排又會想食😍將軍澳分店裝修係小清新風格,白色同米黄色為主,梳化卡座,坐得好舒服。今次食左超高質M5和牛餐,超多款高質牛肉,肉質嫩滑多汁,每邊燒幾秒食得👍🏻🌟每位贈送兩件嚴選牛舌芯,厚切彈牙👍🏻必食🌟澳洲M5和牛🌟安格斯牛小扒Encore左好多次🤣另外仲有多款豬肉,雞肉,肉臟,台灣小食,飲品,甜品,任叫任食🤤海鮮款色都多,有虎蝦,帆立貝,生蠔,屏東魚腹,新鮮肥美🤤出面仲有自助區,有沙律,蔬菜,飲品,軟雪糕,DIY安平蝦拌飯。拌飯可以根據個人喜好,增加配料份量,將白菜,香葱,櫻花蝦,滷水汁,海苔搞拌,超香超惹味! 另外我最愛佢的醬料區,有成12款,同出面的好吾同。有蒜味鹽醬,極上醬油,沙茶醬,台灣甜辣醬,薑味可樂醬,香水檸檬汁,手切蒜片,安平辣椒醬,泰式海鮮醬,五味醬,各有特色,令肉肉更添風味。其中必點招牌黃金醬,有蔬菜的甜味同麻香,因為用左新鮮蔬菜汁同台灣麻醬。另外椒麻口水汁都好出色,麻麻香香,多種層次👍🏻🌟任飲任食兩小時時間真係好充足,如果鐘意飲酒,全日時段加$68仲可以suntory 喝到飽,真係不得了😎

🌟每位贈送兩件嚴選牛舌芯,厚切彈牙👍🏻

必食
🌟澳洲M5和牛
🌟安格斯牛小扒

Encore左好多次🤣

海鮮款色都多,有虎蝦,帆立貝,生蠔,屏東魚腹,新鮮肥美🤤

2024-10-31
  • M5和牛餐
2024-10-30 403 瀏覽
想食好耐,今日終於食到~安平燒肉~啦。試個最多野食既M5 和牛餐,有104 款野食。燒肉之前梗係set 好個場,拎定調味,呢度調好12 款口味醬,招牌黃金醬、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、五味醬、椒麻口水醬。太多款醬我都試唔哂。最like 黃金醬,係鮮蔬菜汁配台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜的甜味。椒麻口水醬,花椒味濃,口感豐富。我既必食心水❤️嚴選牛舌芯,爽脆、彈牙、柔嫩,每位贈送2條。牛類好多野揀,最鐘意呢幾款,澳洲M5和牛、安格斯牛小排、SRF 極黑一口牛。海鮮類新鮮,超彈牙虎蝦、鹽蒜燒生蠔、鮮甜帆立貝。烤魚干,餸酒一流。墨魚香腸,鮮嫩多汁。小食涼拌鴨舌👍、酥嫩鹽酥雞。黃金泡菜,同埋肉一齊用生菜夾住食,味道好,仲可以解膩。呢度有個台灣小枕頭好得意,燒下會脹卜卜。安平蝦拌飯好香口,櫻花蝦、香蔥、海苔,滷水汁,自己調味,幾獨一無二,惹味,必食。呢度飲品幾多選擇,鐘意自家制冷泡茶,多款口味,桂花烏龍、藍莓果茶、百香果綠茶、四季香烏龍菜。仲有每位+$68就可以Suntory喝到飽啦。
想食好耐,今日終於食到~安平燒肉~啦。

試個最多野食既M5 和牛餐,有104 款野食。

我既必食心水❤️
嚴選牛舌芯,爽脆、彈牙、柔嫩,每位贈送2條。

海鮮類新鮮,超彈牙虎蝦、鹽蒜燒生蠔、鮮甜帆立貝。

烤魚干,餸酒一流。

墨魚香腸,鮮嫩多汁。

小食涼拌鴨舌👍、酥嫩鹽酥雞。

黃金泡菜,同埋肉一齊用生菜夾住食,味道好,仲可以解膩。

呢度有個台灣小枕頭好得意,燒下會脹卜卜。

仲有每位+$68就可以Suntory喝到飽啦。

2024-10-29 388 瀏覽
幾十蚊就可以燒海鮮?…月尾,想慳錢,又想燒肉,我哋一行三人嚟到將軍澳Popcorn嘅”安平燒肉”食lunch。當然最好嘅係本身嘅放題set,但如果手緊啲,其實幾十蚊都有選擇。呢個lunch set只係$85起,可以任選Menu上嘅肉,甚至海鮮。咁咪即係散叫?又唔係喎,因為佢同時包咗出邊任攞嘅配料、飲品、拌飯同甜品等,所以可以話係攻守兼備,想暢快又唔想食太多嘅選擇。不過要留意用膳時間只係60分鐘。今次我哋揀咗以下嘅嘢食:美國SRF極黑牛 ($38)澳洲M5和牛($48)生蠔($32)爽彈虎蝦($38)烤帆立貝($38)安平牛舌芯($48)當中我會覺得兩種牛肉(美國SRF,澳洲M5)、爽彈虎蝦嘅質素比較高。牛肉要牛味、油香都不缺,而且幾耐燒,就算熟咗都唔會好韌。虎蝦就非常彈牙,點埋豉油仲好食過海鮮檔嘅白灼蝦。其他配料例如菠蘿亦好甜,好容易燒。其他任拎嘅配料方面,比較特別嘅係芝士鵪鶉蛋、甜不辣同士林小香腸等等。另外有樣一定要食嘅係”安平蝦拌飯”,用上櫻花蝦、滷水汁、海苔同蔥做出嚟嘅拌飯,其實絕對唔差過出邊嘅伴飯水平,而且可以自己調配比例。嘢飲亦都有好多選擇,特別百香果綠茶同藍莓果茶,都係唔甜
幾十蚊就可以燒海鮮?…

美國SRF極黑牛 ($38)
澳洲M5和牛($48)
生蠔($32)
爽彈虎蝦($38)
烤帆立貝($38)
安平牛舌芯($48)

嘢飲亦都有好多選擇,特別百香果綠茶同藍莓果茶,都係唔甜又解膩解渴嘅選擇。

我欣賞佢有啲平嘅方法可以唔使食得太多,又同時享受到任食嘅樂趣。最重要係,夠平嘛。
2024-10-27
2024-10-28 366 瀏覽
呢日黎到將軍澳pop food呢一間安平燒肉!呢間燒肉店係旺角都有分店, 而且口碑唔錯, 將軍澳都有實在係太好啦! 我地今日叫既餐係M5和牛餐, $418一位~ 呢個價錢食到既和牛質素真係好高! 一坐底冇耐, 店員就送左一碟牛舌芯俾我地, 真係好高質! 不過呢個牛舌花係冇得REFILL~ 而佢既M5和牛我地叫左好多ROUND, 每ROUND 質素都好好, 唔會話你叫得多就俾D 唔靚既位你~ 真係食得好開心, 另外, 佢既牛小排都相當唔錯, 冇和牛咁肥, 相對上瘦D , 食和牛和到咁上下個陣可以食下牛小排, 咁就可以食到超多牛! 另外仲有樣野一定要提,就係佢出面有好多唔同既醬, 十二味醬! 呢十二味醬既招牌黃金醬真係大推! D菜配埋台灣麻醬真係好perfect! 勁fresh! 另外佢仲有椒麻口水醬, 花椒勁香, D 麻香味好有層次, 另外仲有好多其他醬汁都好特別同好味! 而家仲可以加$68 任飲suntory! 超抵! 飲兩杯都回本了, 食燒肉飲啤酒真係最夾! 另外都有D 熟食可以叫, 而出面都有安平櫻花蝦飯可以自己調配, 有好多款配料任加, 睇你中意咩口味就再調~ 呢間燒肉真係大推

另外都有D 熟食可以叫, 而出面都有安平櫻花蝦飯可以自己調配, 有好多款配料任加, 睇你中意咩口味就再調~ 呢間燒肉真係大推!
2024-10-28 237 瀏覽
呢幾日涼涼返地好想食燒肉呀!今日去試吓自選一人lunch set💕套餐方便有好多選擇, 多款肉類,海鮮同小食,仲有自助區嘅頭盤、飲品、湯品、安平櫻花蝦飯等等…澳洲M5和牛🐮肉質嫩滑,油脂分布平均!而另一款安格斯牛扒肩,肉味香濃,十分好吃!而虎蝦🦐肉質飽滿爽口,再配上辣辣地嘅海鮮醬,好惹味!自助區方便,我個人力推安平櫻花蝦飯🍚,加上美味嘅櫻花蝦、紫菜配蔥及滷水汁,口感豐富!而士林小香腸,味道帶有小小甜,好好吃呢!甜品有自助助乳酪雪糕,好豐富的一個午餐!

甜品有自助助乳酪雪糕,好豐富的一個午餐!
2024-10-23 245 瀏覽
If you are craving for quality Taiwanese/ Japanese style BBQ, you should pay a visit to Anping Grill which has multiple branches in town. At just $418, you can enjoy their M5 Wagyu all-you-can-eat for 120 mins which includes a vast selection of meat, seafood and Taiwanese snacks, with drinks of your choice included as well. We particularly enjoyed the wagyu beef tongue which is thickly cut and has this intense beef flavour. Their tenderloin also has this perfect marbling and melt in your mouth

We particularly enjoyed the wagyu beef tongue which is thickly cut and has this intense beef flavour. Their tenderloin also has this perfect marbling and melt in your mouth texture. The beef belly is marinated in in a Japanese egg sauce has this perfect balance of sweetness and saltiness and is the perfect dish to pair with rice. The other selection of meat is also of high quality and great value for money.

The restaurant also has a buffet bar where you can make you own salad platter and mixed rice bowl. If you are a dessert lover, be sure not to miss out their ice cream/ fro-yo bar as well!
行行下街竟然被我們見到「安平燒肉」有一個「月光族急救吃到飽套餐」。知道安平都是牛大人集團,質素一定有保證,於是就過去看看餐牌。望望餐牌,發覺同正常套餐不是太大分別,實在是超級抵食。無論是S1還是S2套餐,價格都相當親民,做完安平會員之後只係$168,就可以享受到90分鐘的任食燒肉!⧭ 月光族急救套餐「月光族急救吃到飽套餐」的推出,真的是對熱愛燒肉兼且月光族的我們一大福音。這裡的套餐分為S1和S2兩種選擇,讓不同需求的食客都能找到合適的選擇。對於預算有限但又想任食燒肉的月光族來說,這個套餐實在是「窮人恩物」。⧭ 烤肉醬汁安平燒肉最吸引我的地方之一就是他們的醬汁選擇。餐廳提供了多達12種醬汁,每一種都各具特色。特別推薦的有兩款:招牌黃金醬 - 這款醬汁甜中帶鹹,與肉類搭配時絕對能提升整個味蕾。椒麻口水醬 - 這款醬汁川味十足,吃上一口令人忍不住再沾多兩下。除了這兩款,還有蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬等多種選擇,中家都能依據自己的口味自由搭配。⧭ 安平櫻花蝦飯除了烤肉,安平燒肉的「安平櫻花蝦飯」亦是不容錯過的亮點。這道飯的配料是自己調配的,包含櫻花蝦、香蔥、海苔。每一樣配料的分量都
月光族急救套餐
⧭ 月光族急救套餐
⧭ 烤肉醬汁
烤肉醬汁
⧭ 安平櫻花蝦飯
除了烤肉,安平燒肉的「安平櫻花蝦飯」亦是不容錯過的亮點。這道飯的配料是自己調配的,包含櫻花蝦、香蔥、海苔。每一樣配料的分量都可以根據個人口味自由控制,讓每位食客都能調配出獨一無二的拌飯。
安平櫻花蝦飯
⧭ 烤肉選擇
在烤肉方面,月光族套餐提供了多種選擇,包括嫩肩板牛肉、馬吉牛仔骨。 想不到肩板牛肉肉質十分鮮嫩,與高級的肉質差不多,再搭配自選的醬汁,牛味香濃非常好吃。牛仔骨亦都汁多味美,豬大腸亦都意想不到地特別,燒焦後份外香口。
馬吉牛仔骨
⧭ 小吃與自助區
台式小吃選擇同樣令人驚喜,例如有魚酥涼伴豆腐、椒麻雞翼和青瓜麻醬拌手工麵等,都能讓人感受到台式風味。自助區還提供了芝士鵪鶉蛋、奶油金菇,非常特別。
小吃
自助區
⧭ 飲品選擇
安平燒肉亦準備了多種特別飲品。特別推介用電話下單的紅火龍果冰茶和百香果綠茶,能有效解膩,亦非常清甜。
飲品
雪糕
安平燒肉的月光族套餐不僅價格親民,還提供了相當多的食物款式和豐富醬汁選擇,性價比絕對滿分!
2024-10-13
自助區
飲品
雪糕
2024-10-22 401 瀏覽
今日二訪安平燒肉,套餐名字頗有趣,叫「月光族急救吃到飽套餐」,完全啱我呢啲「月亮族」。價錢唔貴,仲可以食到飽,有兩個套餐選擇,我哋簡咗價錢高少少的S2,做安平會員仲可以以$168享受90分鐘的食到飽,真係幾抵一入去,首先吸引我嘅係佢哋有多達12種醬料可以選擇,我特別推介佢哋的招牌黃金醬,味道清新,有種淡淡的蔬菜甜味,搭配燒肉真係一絕!仲有安平辣椒醬,又辣又香而且佢哋有款安平櫻花蝦飯,自己可以調製,隨心所欲加上自己喜歡的櫻花蝦、香葱同海苔,再加上秘製的滷水汁,味道真係超好食,好香口但唔肥膩另外仲有一款青瓜麻拌手工麵,麵條彈牙,配上清爽的青瓜,麻醬更是香濃,簡直是完美的開胃菜,再加上蒲燒魚滷水蛋拌飯,賣相絕對吸引,魚皮烤得金黃酥脆,搭配滷水蛋的嫩滑,我encore咗兩碗飲品方面佢哋都有好多選擇,我試咗桂花烏龍茶,好解膩。最後,甜品方面我大愛佢哋的乳酪,配上曲奇碎,整咗麥旋風,口感滑順,一啲都唔甜,乳酪又健康,我捧住個肚走安平燒肉無論係食物的質素、選擇的多樣性,甚至環境和服務,都好出色,如果你都係「月亮族」,快啲約埋朋友一齊去試下呢個套餐啦,唔會失望的。

2024-10-21 329 瀏覽
{安平M5和牛燒肉餐 - $418}麻甩烤肉大作戰,性價比超高烤肉,真心係本麻甩最愛!呢間安平台灣燒肉,最高價錢嗰個餐都係四百幾,食物仲有成百款選擇咁多,大癲!嚴選牛舌心、限定澳洲M5和牛、安格斯牛小排,仲有唔少超正嘅肉肉,全部都新鮮油花滿滿,無論咩部位燒起上嚟都超香口!今次其中一個驚喜係有安平夢王月見牛食!夢王蛋超濃蛋味,同靚牛攪勻再燒黎食真心係正!海鮮都係正,燒蝦、元貝、生蠔,每一樣都好新鮮,真心覺得好瘋狂,呢個價錢可以食到咁多嘢, CP值真係勁高!除咗燒烤食品之外,仲可以叫到唔少台灣小食,仲有一個好特別嘅櫻花蝦拌飯平台,秘製滷水汁加埋櫻花蝦、海苔、香蔥,多多少少都有自己控制,可以食到啱晒自己口味嘅拌飯真好!美味程度:😋😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍📍 #安平燒肉 (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 4號舖
{安平M5和牛燒肉餐 - $418}

美味程度:😋😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #安平燒肉 (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 4號舖