2008-10-03 3 浏览
食饱烤肉后,循例去xtc「到此一游」。男店员初建议我试香蕉焦糖,跟住佢再sell下其他,结果二人愈讲愈唔对路,因为男店员都惊讶本人这款又食过那款又食过…hahah~我尽量会谨记曾几何时某职员教诲:一浓一淡的配搭就是雪糕配sorbet的信心保证。虽然我说不上个个月都一定食一杯xtc,但都间唔中两三个月食一次,咁xtc其实都keep到稳定水准。合桃walnut雪糕配草莓sorbet系其中两款,这两款被我的选中率都高达70%,首先就系唔会太甜,其次就系草苺系反映真实「甜中带酸」。食后感:说来都有点羞愧,食雪糕食到似后宫三千佳丽拣牌仔一样,但真系闲时一杯对我来讲似追求极乐。^3^食咩都要肥,咁梗系拣好食又值得既野至抵肥。yo++++
食饱烤肉后,循例去xtc「到此一游」。

食后感:

食咩都要肥,咁梗系拣好食又值得既野至抵肥。yo++++

$33 (其他)