2010-06-28 40 浏览
今日去开上水,于是前一日在Open Rice睇下有咩好介绍,当然今日就去石湖墟市政大厦揾食了。12点几去到,一入去见到完整层都系食客,好多唔同既食店,好开心,想每间都试下,不过得我一个人,食得有限,等下次同友人一齐来先试其他食店。今次我就选择了林德记,揾到位坐低就叫咗碗牛腩、牛肚米粉加腩汁,等多一阵就来到了。很深颜色的汤底,不会过咸,牛肚有6、7件,细细件,好淋好入味,不过牛腩只见到一件大的,其如既都系粒状牛腩唔肥,不过都好淋,唔会“鞋”。以$19的价钱来讲都算系咁啦。至于环境,都可以接受啦,有冷气,地下又唔会好湿好脏,而且间唔中会见到有雀仔飞入来,都几有怀旧的感觉。见到其他客人食的猪手都唔错,下次可以试,而且对面的东莞佬粥店都好多人啊,下次一于同友人来上水揾食一日游先,呵呵!

2010-06-27
  • 牛腩,牛肚