2022-05-25
睇完戏,Book咗八点第二轮嘅海鲜粥打边炉。第一阶:初初选择左龙虾,但原来要预订的,只好要肉蟹加沙白蚬。总括系好抵食嘅。第二阶:可选五款海鲜,选择了鲍鱼、多宝鱼、纽西兰青口、虾和刀贝。虾来到嘅时候仲系生猛!多宝鱼有个小插曲,侍应唔小心跌咗块落地下,之后急急脚走咗,同另一位侍应讲,佢比多份鱼我哋(虽然我哋只系想要返原先份量😚)。总括海鲜都鲜甜、新鲜好吃的。 肉蟹有少量膏。第三阶:制造海鲜粥配料包括南瓜粒、芋头粒、和粟米。但大部份人(包括我们)都不为意,仲同侍应讲我哋冇嗌,佢哋答:「餐包㗎!」第四阶:可选八款配料,我们的选择包括竹笙、莴笋、淮山、鸡滑、牛丸、粟米饺、冬瓜及白菜胆。当中鸡滑和牛丸特别好味!白菜胆卖相不好😝,味道可以的。 我哋本身钟意食菜,所以偏向拣多些菜类食物。最阶:精华海鲜粥。加埋芫荽、冬菜、菜甫粒等配料。味道比我想像中淡,但另一半话食到蟹的鲜甜。最好玩系大概九点左右,有待应高呼:「系海鲜特价时候!鲍鱼$30两只。生蚝$10只」。我哋叫咗两只生蚝,好肥美😋😋。总括环境坐得舒服的,服务员比我想像中好。当晚full 爆,以为会好难叫到待应,但点知他们主动和勤力地同我们换碟,真系
总括环境坐得舒服的,服务员比我想像中好。当晚full 爆,以为会好难叫到待应,但点知他们主动和勤力地同我们换碟,真系抵赞👍🏻👍🏻。