2021-05-13
我同阿仔最钟意就系食港式下午茶❤️ 因为感觉平d又唔会太大份,又可以叫几份share一齐食 😄.前日同阿仔去左荔香园冰室叹tea,因为钟意佢俾足料👍我地好肚饿,每人点一个餐😁叫左:▶️ 爆芝流心蛋牛肉菠萝包 🍔阿仔叫左个常餐,犀利喇... ▶️ 皇牌沙嗲牛肉公仔面 配火腿奄列、厚多士🍜🍞(可想而知佢几肚饿😂). 饮品:红豆抹茶 (冻) 🍵Oreo朱古力 (冻) 🍪🍫.一嚟嘢饮,我同阿仔已经哗左,因为对于我地嚟讲都几大杯,好抵饮 😍😙Oreo朱古力🤎放心,唔会水汪汪,就算溶哂d冰都唔会冇味!够浓郁👍阿仔饮到近杯底果阵,系劲多Oreo碎!🔴红豆抹茶🟢 自己本身比较少饮红豆冰果类,但见系皇牌所以好奇试下。饮落去好滑😃 抹茶同奶嘅比例好好,因为我之前出面饮果d,一系淡嘅冇味😓,一系就奶味太劲😑 呢度整得唔错,我都饮到大半杯 (太大杯饮唔哂😂 最后仲拎走🤣) 红豆俾好多,一粒粒唔会烂嘅,又甜㖞👍👍.之后嚟左我叫嘅『爆芝流心蛋牛肉菠萝包』😍 呢个一定要推介俾大家 ❤️睇下张相就知好多料😄😋菠萝包+煎蛋+牛扒肉+番茄+菠萝+芝士,仲厚过个巨无霸👍开心嘅系佢系煎蛋唔系炒蛋😁 可以流d蛋汁劲邪恶😈 同埋蛋白配
前日同阿仔去左荔香园冰室叹tea,因为钟意佢俾足料👍
我地好肚饿,每人点一个餐😁
叫左:
▶️ 爆芝流心蛋牛肉菠萝包 🍔
阿仔叫左个常餐,犀利喇...
▶️ 皇牌沙嗲牛肉公仔面 配火腿奄列、厚多士🍜🍞
(可想而知佢几肚饿😂)
饮品:
红豆抹茶 (冻) 🍵
Oreo朱古力 (冻) 🍪🍫
睇下张相就知好多料😄😋
菠萝包+煎蛋+牛扒肉+番茄+菠萝+芝士,
仲厚过个巨无霸👍
开心嘅系佢系煎蛋唔系炒蛋😁 可以流d蛋汁劲邪恶😈 同埋蛋白配牛扒肉系my fav💕 另外,令我惊喜嘅系佢会落菠萝片,以为佢只落番茄片就算。我好努力擘到个口最大一下咬落去😂结果系点应该都估到啦,bit哂d汁出嚟,蛋黄汁、菠萝汁流到对手都系🤣🤣
至于牛扒肉片我觉得可以俾多一块... 咁就唔会俾菠萝同蛋盖过左。整体嚟讲好味啊👍😋
阿仔个餐都嚟埋,今次我地真系wow左喇😲
好大份!!!你地睇下张相啦,个面唔系讲笑架😮 沙嗲牛肉唔错,牛肉冇筋够嫰滑,多士同奄列都唔会hea整👍
建议如果系妈咪带住小朋友嘅话,可以share食一个常餐😂
最后我同阿仔食到个肚 胀住走 😜