2021-01-20 73 浏览
呢排天气好冻,边炉瘾又发作,知道尖沙咀开左间台湾过江龙,麻神麻辣火锅,仲有午市一人套餐。由于新开,基本上唔洗等位就坐得,地方都好阔落,唔会焗到成身味。佢个午市套餐好抵,$68有三个配菜,一个面,任选汤底送饮品。原来个锅仲会跟配菜,有粟米、娃娃菜等,我要左麻辣汤底配薯粉,肥牛、山葵芝士丸同蔬菜饺,饮品要薏米水。个汤底有好香花椒味,嗜辣人士可试下,不过我食得辣会更想再辣啲。啲薯粉真系超级正,烟烟un un仲要索哂啲汤,好入味!另一锅要左蕃茄汤底配韩国辛辣面,要左蚝,竹苼同墨丸,推荐大家要试蚝,加钱有两只,只蚝都算大只。个汤底好香蕃茄味,食得岀系有用真蕃茄煮成蓉咁。再试左个鸭血果冻,好弹!依家like 社交平台 会有小食送,所以整体性价比好高,又食到好饱,会再食!