2018-05-26
今日朋友话带我去荃湾食好嘢, 去到火锅店, 已经好多人喺度食紧,朋友推介食呢个一夜皇御套餐。套餐做紧$268,除任食火锅,饮品任叫外,仲有即炒鸡煲、花胶鸡煲翅、鹅掌炆鲍鱼、五色刺身拼盘、安格斯肥牛肉、时令海鲜拼盘。鹅掌鲍鱼炆得好稔滑,鲍鱼虽然不是非常大只,不过以咁嘅价钱有咁多嘢食,都不敢苛求喇。花胶鸡煲翅花胶软滑,汤底香浓,非常滋润!鸡煲我哋拣咗少辣,侍应加上大量葱蒜、洋葱即场在我哋面前炒,香味攻到口水直流。五色刺身拼盘有帆立贝、赤虾、三文鱼、希灵鱼、带子, 大件夹新鲜。海鲜拼盘有花甲、鲜蚝、象拔蚌、贵妃蚌、鲜虾,花甲无沙,贵妃蚌同虾都好大只。安格斯肥牛以上系限量供应, 即系食完冇得添加 ,但系我食完鸡煲+ 花胶翅+鲍鱼鸭掌+刺身拼盘,都已经饱咗八成有多,之后拣咗个清清地嘅芫茜皮蛋汤底嚟灼牛肉同海鲜拼盘,另外再随便点咗数款火锅配料,就已经饱到食唔落喇!估唔到以咁嘅价钱,净系食佢供应嘅食物,已经回哂本喇!何况仲有咁多其他任你食嘅火锅配料㖭。其实仲有好多嘢想食,可惜个肚唔争气,连免费雪糕都食唔落,要等下次嚟,才可以尝试其他食物喇。
花胶鸡煲翅
花胶软滑,汤底香浓,非常滋润!
安格斯肥牛