2021-08-26
估唔到青衣呢个隐世沙漠都有间好食又唔太贵嘅上海菜~约左个朋友过黎食lunch!我嗌左$68面嘅套餐(前菜:锅贴,主食: 韮王肉丝炒拉面,饮品: 冻薏米水),另外嗌左个擂沙汤丸($42),有个竹笙荷花上素系送嘅,因为king parrot会员~首先先讲个锅贴,size都几大粒,而且个底部都有金黄焦香嘅味道,入面亦都系爆汁好juicy!! 两只真系岩岩好!!跟住个主菜,个拉面都几弹牙!不过食到尾,个汁稍为多左少少,可能落得多左啲啲,好彩都唔系好咸,可以接受嘅!至卡个饮品就中规中矩啦~系话好出色,都有足够嘅薏米算系咁~至于个甜品 ,摆盘都几靓!而且个馅系我最中意嘅芝麻!仲要流沙个只!而且佢落啲花生碎粒亦都好唔客气!真系几好食,个皮亦都好烟韧!竹笙荷花上素,莲藕比较多,岩先啲食中意食菜嘅朋友!而且份量亦都好大碟!成餐饭的确好满足好饱!性价比都系好抵~希望青衣可以有多啲特色上海菜或中菜可以试吓啦
至卡个饮品就中规中矩啦~系话好出色,都有足够嘅薏米算系咁~
希望青衣可以有多啲特色上海菜或中菜可以试吓啦