餐厅: 家傳滬曉
资讯:

2012-07-21 139 浏览
一至五先食到的平价下午茶依间<家传沪晓>都嚟过好多次,晚饭同午饭就食得多,原来平日下午2:30后有茶餐~比个餐牌大家睇吓LA有前菜、主菜 饭/汤面 及小食~价钱就视乎 你选饭OR 汤面,饭 :$55 汤面 $40今次2个人,就ORDER 饭及汤面各一客~1. 前菜: 烤夫及鸡丝粉皮烤夫热热地,唔错AR粉皮够冻,好味道~2. 老上海炒饭个名堂咁得意,问侍应咩系老上海 (有咩料既呢) 指一指隔离枱,明哂,有D蛋同虾仔咁LA~ D饭炒到一粒粒分明,都几好味WOR~ 3. 野菌牛肉汤面没有影相AR,太饿了,即吃~好大碗面,其实一个人真的食唔哂,好多杂菌同牛肉片~不过汤底有D奇怪,甜甜的,想点先4. 小食:炸春卷& 红油抄手炸春卷热辣辣,不过炸得过㶶,好似非州土人咁,内里一D肉都无,点解唔系个MENU度写系素WOR~红油抄手,少少辣,不过D辣汁系甜既,唔系我杯茶LOR~不过总的来说,几抵食,夜晚贵好多MA~ 下次再来试吓出他野SIN~
一至五先食到的平价下午茶

比个餐牌大家睇吓LA
有前菜、主菜 饭/汤面 及小食~

价钱就视乎 你选饭OR 汤面,饭 :$55 汤面 $40

今次2个人,就ORDER 饭及汤面各一客~

1. 前菜: 烤夫及鸡丝粉皮

烤夫热热地,唔错AR

粉皮够冻,好味道~
2. 老上海炒饭

D饭炒到一粒粒分明,都几好味WOR~
3. 野菌牛肉汤面

没有影相AR,太饿了,即吃~

好大碗面,其实一个人真的食唔哂,好多杂菌同牛肉片~

不过汤底有D奇怪,甜甜的,想点先

4. 小食:炸春卷& 红油抄手

红油抄手,少少辣,不过D辣汁系甜既,唔系我杯茶LOR~

题外话/补充资料: 话说食个番寻味,过左几日再去~ 记得系4:30 截单,4:10去到,有D人拖紧地,又无侍应系门口,咁我行入店内问个收银仲有无得叫TEA,个女人话有,不过 4:30截单,我话OK~ 佢又讲话<要5:15 还番台比佢哋> 我心谂 : 咁即系 4:10 - 5:15 ,有成个钟比我食LA~ 乜都够食喇挂,除非你D野食要OVER 半个钟先出到LA~ 好,我忍你,今日心情好,唔话番你,系我错LOR,阻住你埋数落场~ 点知,系我坐低后,陆续有人入嚟食TEA,仲唔只一枱,系几枱,又唔见佢提其他人几点截单同还枱~ 气死人了,你虾我妹妹仔,算,我原谅D老妇人LA,可能人哋更年期啊~ 唔该个经理好好咁TRAIN 吓D STAFF 啦,HAHA~
2012-06-13