2020-10-03
平时冇食lunch 就想揾下边间下午茶最好食,可以填番lunch个肚。日日行经奥海城三期都会见到呢间ZAKKA Cafe 日西餐厅(日式X 西式)。木造设计而打造既open restaurant,相当整洁,职员喺食客食完饭都会抹下枱,卫生程度okay. 今次想试下佢哋啲肉酱焗饭好唔好食。首先嚟既系饮品 Cappuccino相比起其他Coffee Shop既质素就争少少,但同Starbuck 个啲差唔多。个饭大概等多5分钟就到。肉酱味浓郁,芝士味重,温泉蛋恰到好处,都真系几好食,尤其是个人钟意食侧边嘅焦饭,虽然硬身但同时好好咬。酥皮汤反而最迟先来,但系冇影到相,饮嘅时候超级热,要开咗酥皮摊冻先饮得。同Mid-range餐厅嘅酥皮汤冇咩分别,有令到我谂起当年Spaghetti House个种酥皮汤。当日公众假期就相当多人,尤其是系一家大细比较多,入座率大概八至九成,但1-2人未至于要等位。
今次想试下佢哋啲肉酱焗饭好唔好食。
首先嚟既系饮品 Cappuccino
Cappuccino
个饭大概等多5分钟就到。
温泉蛋肉酱焗饭