餐厅: 意樂餐廳 (新九龍廣場)
资讯:

2020-10-13 605 浏览
今日同朋友去左顺路经过嘅呢间Itamomo食lunch。咁我同佢就分别嗌左蛋黄烟肉卡邦尼长通粉同埋香草鲜野菌忌廉天使面,两个都系饮红豆冰。蛋黄烟肉卡邦尼长通粉分量几多同午餐差唔多大份,个汁分量都啱啱好。同埋通粉软硬度适中。两个配搭起来味道唔错,d汁系真系有蛋黄系里面,食得出唔系只系用罐头煮出来个只味。同埋我都几钟意烟肉,野菌同埋洋葱嘅分量同埋味道。好味!香草野菌鲜忌廉天使面呢个面主要系偏向蔬菜为主要食材,唔钟意食太多肉嘅朋友仔可以试下。我比较钟意食肉嘅, 都觉得呢个面几唔错。但系有一样唔太好嘅野系里面嘅汁有d稀同埋少。红豆冰呢个红豆冰应该系我饮过最甜最甜嘅红豆冰。饮落去好似饮椰汁沟劲多炼奶咁。讲得夸张d嘅,饮多几杯,分分钟变糖尿病。虽然甜系好嘅,但系太过over了。我真系唔多满意。如果大家想嗌甜野饮,我比较推介呢间嘅朱古力奶。不过撇除呢杯野饮,今次嘅野食总体来讲都算几满意!😉

香草野菌鲜忌廉天使面

红豆冰

不过撇除呢杯野饮,今次嘅野食总体来讲都算几满意!😉
香草鲜野菌忌廉天使面
经典红豆冰