2021-08-08
如果要讲性价比高嘅下午茶,南记粉面真系冇得输。仲要讲紧星期六日都keep住有下午茶优惠,如果你食清汤都只系$26蚊就食到招牌春卷牛丸河粉,仲要包嘢饮,不过我一向都好欣赏佢嘅酸辣汤底,所以叫咗招牌春卷冬菇酸辣米线,连一杯豆浆都系$38蚊,仲要讲紧如果你有飞尾,可以升级加半份生菜😏讲吓环境,我自己觉得好舒服,木纹feel嘅枱櫈,仲要系枱与枱之间嘅距离唔会太近,柔和嘅黄光感觉好放松,仲有自设自助专区,有酱料、装酱料兜仔、纸巾同碗仔。都几方便,你要用几多就自己去拎,值得一赞👍🏻系时候讲吓我最钟意嘅酸辣米线🤣,其实佢都几大碗,入面嘅配料都好多,芽菜、韭菜、腐竹、酸菜仲有肉碎,我觉得唔系太辣,佢以酸味为主,真心开胃🙂,我通常连啲汤都饮埋😂 其实佢个招牌春卷真系好好味,用腐皮包住鱼肉,爽口弹牙,真系feel到有鱼肉唔系净系粉,冬菇令我有惊喜,好有妈妈嘅味道,佢系用干冬菇整嘅,仲要讲紧大大粒好入味😍,如果劲钟意冬菇嘅朋友可以一试。送嘅生菜真系好大份,跟餐送豆浆,唔太甜ok 综合咁多点,环境、味道、价钱同味道性价比高😊大家得闲真系可以落去食下