2022-05-04
♡♡♡📍马六 (新蒲岗)新蒲岗彩虹道242号采颐花园商场地下212号舖一向都知道新蒲岗多嘢食,但系突然之间就想食新加坡马来西亚菜,同埋喺门口望个餐牌见到价钱都几亲民,我哋叫咗咁多嘢都系$200有找!🍽大虾喇沙米线以份量来讲都几大碗,汤底都比较浓郁,钟意食喇沙嘅朋友真系唔好错过😽~除咗大虾之外仲会有其他配菜,份量都几多,即使系同人share都一定会够饱😂😂!🍽海南鸡饭拼巴生肉骨茶呢个真系几抵食😍!可以食海南鸡饭又有肉骨茶可以食下饮下😹😹,真系一个价钱食到两样嘢真系几抵~海南鸡都几滑,同埋又会唔太肥唔太瘦啱啱好😽肉骨茶都系真材实料,味道我都几钟意😆🍽鸡肉串烧(2串)食呢一个种类嘅餐厅就一定要啲串烧!呢度嘅鸡肉串烧真系几正😆,鸡肉都几肥美😹同埋加埋啲酱一齐食真系超好味!再加上鸡肉有腌过,所以我咬开嘅时候入边都唔系剩系得白色仲会有酱料嘅味道🤤🤤~🍽马拉盏通菜味道咸淡适中,觉得通菜都几新鲜,大家可以一试😆。就算出街食都可以食得健康一d🤭~🍼美绿哥斯拉之前一路都好想试吓,因为觉得个名好得意🤭同埋本身Menu都系有相,所以出到嚟都唔会有太大嘅差别😻,会系同张相差唔多。🍼热香茅橙茶因为之前都未试过橙茶
📍马六 (新蒲岗)
新蒲岗彩虹道242号采颐花园商场地下212号舖
🍽大虾喇沙米线
🍽海南鸡饭拼巴生肉骨茶
🍽鸡肉串烧(2串)
🍽马拉盏通菜
🍼美绿哥斯拉
🍼热香茅橙茶
因为之前都未试过橙茶,觉得几特别咁就想试吓,而且又觉得佢咁样又几靓😂味道黎讲都几特别😆