2022-11-15
行到攰, 同朋友想食d平、靓、正既下午茶。我地异口同声试这间,😆上次试过北角分店, 今次就试尖沙咀。 (5⭐️最高)冬菇扒生菜 (5⭐️)尼款我通常出街都会去食, 因为真系好喜欢食菜🥗😋。 冬菇好爽口, 而且好入味, 正👍🏻。炯记三皇盘 (5⭐️)有三款冷盘, 包括蒜香云耳、蒜辣凤爪、盐焗鸡肾。 三款各有特色, 我比较喜欢云耳。 因为好爽口, 烟烟韧韧感觉好满足❤️酸辣无骨凤瓜 (5⭐️)虽然三皇盘有尼款, 但真系好好食。 我本身唔食辣, 都可以接受到🤤, 但我觉得, 酸甜味多过辣😁. 麻辣手撕鸡捞面 (5⭐️) 入晒味既手撕鸡, 份量足料, 加上用超有咬口既粗面做底, 哗🤤🤤🤤。 可能系捞面, 我觉得麻辣系好小, 所以被秒杀… 🤣🤣叉烧饭(5⭐️)我去烧味舖必食的, 因为真系会有唔同。 半肥瘦叉, 咬落一d都唔梅, 蜜糖浸入肉内再烧, 正😋😋。
冬菇扒生菜 (5⭐️)
炯记三皇盘 (5⭐️)
酸辣无骨凤瓜 (5⭐️)
麻辣手撕鸡捞面 (5⭐️)
叉烧饭(5⭐️)