餐厅: 茶泰 (健威坊)
资讯:

2023-01-31 772 浏览
呢间店不经不觉响北角开咗几年水准都keep住差不多个人喜欢呢度嘅下午茶多过晚餐晚餐最爱佢嘅椰子炖汤,海南鸡就真系唔太得,食到有雪味同埋感觉似食白切鸡咁,唔推介,不过个油饭又唔太差抢返少少分通菜系好食不过份量劲少虽然呢间泰式唔算特别好食,但胜在款式多,价钱唔算贵,所以成日走嚟食个 T下午茶我推介佢嘅咖喱猪扒焗饭今日食炸鸡脾配薯条,个人喜欢配薯条多过炸猪皮,薯条新鲜炸够热炸得够脆,今次鸡脾够入味(上次食俾冇味),如果可以再多返少少辣粉会再野味d另一个餐系葱油鸡扒捞公仔面,鸡扒唔够鸡脾好味,所以个人钟意配猪扒多d,最爱捞面入面嘅芽菜短短肥肥又够爽口😋饮品冻O茶,呢个集团系用冷压柠檬汁,冇新鲜柠檬片,虽然唔难饮但失去咗柠檬茶嘅精髓,之前都有一片薄薄嘅青柠片装饰下,呢两次饮都冇埋,可能公司系为咗悭得一蚊得一蚊而唔加,但系话晒泰式食店系咪应该加返呢?有返少少泰式嘅味道咖啡好香但唔系我饮,应该唔差嘅舖头个肥仔职员成日落错单,好在现在系自行落单,唔会再有错😌
呢间店不经不觉响北角开咗几年
水准都keep住差不多
个人喜欢呢度嘅下午茶多过晚餐
通菜系好食不过份量劲少
下午茶我推介佢嘅咖喱猪扒焗饭
咖啡好香但唔系我饮,应该唔差嘅
舖头个肥仔职员成日落错单,好在现在系自行落单,唔会再有错😌
下午茶鸡脾配薯条
葱油鸡扒捞公仔面