2024-09-09 68 浏览
今日我喺西九龙8楼美食广场,去咗一间我由细食到大都好钟意嘅西式小店。呢间店一直都系我嘅最爱,今日特别想试下佢哋嘅下午茶。点咗半个奶油猪加白汁素火腿意粉,仲有包装饮品,成个价钱净系$33,真系超级抵食!首先,奶油猪真系好正!面包外脆内软,搭配住丰富嘅奶油,食落去香滑得不得了。而且里面嘅猪肉切得刚好,肉质鲜嫩,味道好足,真系令人食得停唔落手。再加上白汁素火腿意粉,意粉煮得啱啱好,白汁酱料浓郁,味道香醇,素火腿嘅口感亦都唔错,让整碗意粉更加丰富。仲有,呢个价钱真系好吸引,$33包埋一个奶油猪同意粉,连饮品都包,性价比真系高得出奇!饮品方面,我叫咗一杯包装饮品,清新又解渴,搭配住咁好味嘅食物,真系一个完美嘅下午茶。总之,今次喺西九龙呢间西式小店嘅下午茶体验真系好满意,食物质素高,价钱合理,绝对值得推荐!如果你喺附近,记得一定要试下!我一定会再来!