今日约咗朋友一齐去将军澳行街,放假轻松一下,当然要揾间靓餐厅填饱肚子啦,行吓行吓就见到「乐面」,日式拉面店。佢门面真系好吸引,同埋价钱合理,所以我哋就决定试下!我哋叫咗几款拉面,同其他菜色都系超正嘅!「港系」秘抽叉烧滑蛋饭,呢份饭真系好味到不得了!叉烧无论系肥瘦比例定系酱汁,都调得啱啱好。再加上滑嫩嘅蛋,成件事简直系天衣无缝~ 每一口都食到啲浓郁嘅甜味同咸香,真系回味无穷。椒盐炸鱼蛋串,呢个小食一试难忘!鱼蛋外层炸得啱啱好,唔会太硬,内里弹牙中带鱼肉嘅鲜味。再加上椒盐嘅调味,真系一串接一串停唔到口~琥珀之味酱油清汤(日系拉面),呢款拉面一上枱就闻到阵阵香气。汤底用咗正宗嘅酱油调制,浓郁又唔会太咸,饮落去好舒服。拉面嘅口感亦都超正,弹牙又吸汤,鱼粉同豆芽亦增添咗好多层次感,非常满足吃。个饭局之后,你真系会觉得食得好过瘾!©「乐面」绝对系一个适合朋友聚会或者约会嘅好地方,食物优质,环境舒适,又系将军澳,真系冇理由唔嚟试试。已经等唔及下次再嚟「乐面」大快朵颐啦~

我哋叫咗几款拉面,同其他菜色都系超正嘅!

个饭局之后,你真系会觉得食得好过瘾!©
「乐面」

2024-08-05