骏业街熟食市场一直都系个卧虎藏龙嘅地方,只要你唔介意街市无咩冷气,环境唔系高尚,其他有好多有心、有料、好食嘅餐厅收埋系度,呢度唔讲咩宣传,靠嘅只系人传人嘅口牌而带来嘅知名度,百里香就系其中一个好例子。非常细小嘅舖位早早就坐满人,唔系旧同事醒目,一早预约同订餐,我谂我地应该有排排队。呢度嘅餐价钱非常亲民,所有餐都唔超过$50,仲有餐汤、餐包 同饮料跟,而且冷热饮同价。我叫左个G餐,法式柠檬牛酒鸡扒,配意式牛酒饭/意粉($50),鸡扒嘅肉质都几嫩滑,外皮轻轻煎过,酸忌廉淋系面,有少少酸椰菜同饭再拌黎一齐食,令口感更丰富。同事叫左A餐,百里香皇牌烧鸡1/2只配烧烤酱跟脆薯皇($45),烧鸡肉质嫩滑,啖啖都系肉,同埋好Juicy入味,配烧烤酱好好食。跟餐有薯角同杂菜,份量刚刚好。系熟食市场揾到呢D野食,真系好正。

系熟食市场揾到呢D野食,真系好正。

2018-09-11
  • 百里香皇牌烧鸡1/2只配烧烤酱跟脆薯皇