2019-01-29
难得GE FAMILY DAY,紧系出去食好野=] 基于小弟资金有限,上网做完D资料搜集,食海鲜都几多人推介联发,出名大件夹抵食,所以今次就一于去试一试!!呢间菜馆D晚市孖宝价钱好平民,最后我地3个人叫左2个孖宝!!包括:- 虾干烟肉炒椰菜花 + 姜葱炒蟹 $308- 海蜇手撕鸡 + 蒜蓉蒸扇贝 $198盐炸花生等紧主菜黎时,紧系食下花生吊下口瘾啦! 花生细细粒,好香口! 食下一粒,食下又一粒,话咁快就清哂!!海蜇手撕鸡上网睇过好多人推介呢个,果然无介绍错!!佢系偏向泰式,酸酸甜甜,青瓜萝卜都好爽口,唔系D 放左淋哂果D! 起初以为得好少鸡丝,但原来系哂底,都有成只鸡脾至只半左右GE肉,最重要系整得滑同好入味!! 海蜇就冇咩特别,中规中距=]蒜蓉蒸扇贝有4只都唔错! 扇贝size适中,唔算好大,亦唔算细,师傅整得好入味,蒜蓉应该系炒过再放上去,好出味!! 不过粉丝比较少,如果再多D吸就D汁就正啦!!!!!虾干烟肉炒椰菜花呢个真系正到不得之了,应该系小弟食过最好食GE椰菜花。师傅一D都唔悭皮,大量GE虾干烟肉,成个味即时调哂出黎,而且烟肉唔系我地平时食开果D,反而有D似金华火腿果款,好正
- 虾干烟肉炒椰菜花 + 姜葱炒蟹 $308
海蜇手撕鸡
蒜蓉蒸扇贝
蒜蓉蒸扇贝
虾干烟肉炒椰菜花
呢个真系正到不得之了,应该系小弟食过最好食GE椰菜花。师傅一D都唔悭皮,大量GE虾干烟肉,成个味即时调哂出黎,而且烟肉唔系我地平时食开果D,反而有D似金华火腿果款,好正!!再加椰菜花呢D吸味菜,索哂D精华,一流!!
虾干烟肉炒椰菜花
姜葱炒蟹
食得孖宝都唔会有咩大期望,一只蟹GE份量,系估到GE,但咁厚肉呢点就估唔到。只蟹好新鲜好甜,调味咸淡岩岩好,而且好有获气! 呢个价位黎讲已经系好高质=]
姜葱炒蟹
总括而言,呢间菜饭非常之抵食!!大件夹抵食,实至名归!!有机会黎食过!!=]