今次嚟长沙湾食呢间新开嘅川菜,有辣🌶有唔辣,任君选择,要辣都可以叫少辣,所以同行嘅朋友唔太食得辣都可以食到😋😋·我地两个女仔叫二人餐$288免加一,有四味𩠌,叫咗少辣呀,两个饭,好够食,食到好饱饱🤰🏻·✨酸菜百花鲈鱼片(或者水煮百花鲈鱼片)鲈鱼片鱼够哂滑,最紧要系冇骨,宽粉烟韧,豆卜索哂啲酸菜汁,仲有木耳、芽菜等配料,酸菜汤微酸少辣,捞饭食一流,唯一可改善系酸菜汤可以酸多少少 🤏🏻·✨贡菜皮蛋(或者蒜泥白肉)平时食嘅皮蛋系黑色,今次第一次食呢种黄金皮蛋🤩,佢最特别嘅口感就系佢嘅蛋黄,唔系固态而系有啲微微流心、溏心嘅感觉,入口好香,口感软糯🤤🤤虽然小菜有落红油睇落好红,但呢款唔系辣嘅🤓我朋友爱食皮蛋,表示最爱食呢味👍🏻·✨古法红烧肉呢款反而有惊喜😍,谂住嚟食鱼,点知红烧肉都好高质😛肥肥的五花肉,肉唔会煮到干身好柴,有入口即溶嘅感觉🤤忍唔住一旧一旧咁食🙈红烧肉嘅下面仲有白菜仔添🥬·✨凉拌莴笋(或者凉拌青瓜)拣莴笋系因为见识少未食过😂😂第一次食,原来莴笋系咁清脆爽口🤩,食得出有落醋,酸酸咪咪咁,我都密密地食咗好多😚·🌟见到餐牌有日式咖喱朱古力烤鱼,系新推出嘅,我地叫二人餐已经饱哂🤰🏻有勇气嘅
✨酸菜百花鲈鱼片(或者水煮百花鲈鱼片)
✨贡菜皮蛋(或者蒜泥白肉)
✨古法红烧肉
✨凉拌莴笋(或者凉拌青瓜)
🌟见到餐牌有日式咖喱朱古力烤鱼,系新推出嘅,我地叫二人餐已经饱哂🤰🏻有勇气嘅钟意挑战新事物嘅可以试试佢🙊💕