2024-11-17 130 浏览
今日同朋友去荃湾呢间餐厅食酸菜鱼。见到佢个二人餐几抵食$400都唔使。我哋叫咗个金汤酸菜鱼,豆豉炒蚬羊肉串牛柳串,金银蒜烤生蚝,你张相我册同埋金橘青柠梳打。 金汤酸菜鱼,汤底的颜色很吸引,味道也不错。鱼肉鲜嫩,份量唔少,配上酸菜,味道挺开胃的,不会太腻。 里面有一啲薯粉,非常索汤。豆豉炒蚬,蚬肉鲜甜,肉唔梅,豆豉的香气都野味。大推羊肉串和牛柳串,香料好食,系大陆菜特色气味,羊肉串的味道挺香,肉质也好,牛柳串则多汁,吃起来很满足。金银蒜烤生蚝都唔错,两大只,冇腥味,搭配了金银蒜,味道非常好。嘢饮方面叫咗个水果茶同埋金橘青柠梳。清爽又消腻,大大杯,让整体餐点更加平衡。整体体验还不错。我们选择了二人餐套餐,价钱不到$400,还算合理。餐厅环境舒适,服务也挺亲切,让人感觉轻松。
今日同朋友去荃湾呢间餐厅食酸菜鱼。
见到佢个二人餐几抵食$400都唔使。