2021-03-07 63 浏览
朋友话观塘鸿图中心地下而家有好多小店食肆,于是今晚就来朝圣一下。原来呢度好似一个小food court咁,有西式中式等等嘅食店,我哋一致决定今晚想食pizza,见Pizza Pan环境都唔错,坐得舒适,于是就食呢间啦!Pizza Pan都几抵食,我哋叫左个$158的二人套餐,有pizza、意粉、小食、饮品,非常够食,食物味道都唔错,性格比高。Pizza我们选了意大利经典,有意式辣肉肠、火箭菜、蕃茄、芝士等等材料,热辣辣,饼皮又够脆,厚薄适中,两个人食每人share 3件,啱啱好。意粉则选了香辣蕃茄大虾螺丝粉,螺丝粉嘅味道少少辣加埋番茄酱,味道10分夹。而且大虾够爽口,餐厅应该系煎过先放入螺丝粉一齐再焗,所以特别好味,仲起码有成六七只咁多添!小食我哋叫咗鸡翼两只,鸡翼应该系焗嘅,虽然未至于复到脆皮,但都够入味。饮品我哋叫咗peach tea and lychee tea, 系支装,疫情期间就比较卫生。两只茶都有好香浓水果味,非常好饮!

2021-03-03