2021-09-09 154 浏览
今日去到宝琳探朋友,去咗佢屋企楼下新都城给一间拉面店食晚餐。朋友都成日嚟食,因为呢间拉面店都几抵食,餐厅够大座位多,坐得舒服,倾偈一流。我哋叫咗个二人餐,只系$229 ,就有齐两碗拉面同三个小食,真系非常之抵,食得极饱。赤豚拉面:猪骨汤底、叉烧、笋等配料,汤底辣辣地好惹味,拉面嘅面质唔会太林,几有咬口。海老拉面:猪骨汤底、叉烧、虾、樱花虾、笋等配料,试到猪骨汤底清甜嘅味道,叉烧都几林,虾都唔错,如果樱花虾再多啲就更好啦!自选嘅小食款式好多,我哋拣咗嘅三款小食分别系鸡翼两串及鸡软骨两串、炒鱿鱼须同埋牛油炒草菇,鸡翼系盐烧,皮好趣,都算大只,好味道。鸡软骨大大粒,烧得好香。炒鱿鱼须份量唔少,好弹牙,炒得几好食。牛油炒草菇都好香,食咗咁多肉系要食啲蔬菜平衡下。