2024-05-21
太和抵食二人餐😋 性价比高嘅泰菜👍位于太和消防局斜对面,地方易揾,小店经营。以海南鸡最出名😊原本$178已经二人餐好抵食,我地加咗少少嘢都系$198咋🤩 食到饱住出门口🤣🔸畅和招牌海南鸡半只 ~ 皮薄嫩滑嘅海南鸡唔觉肥腻,鸡皮与肉之间仲有一层薄薄嘅啫喱😋 配上三色酱增添味道😋🔸参巴酱菠菜 ~ 参巴酱原来咸咸地微辣又几特别😋🔸泰式炸虾饼 ~ 炸到外脆内软,配埋鱼露汁多一层次😋🔸香料鸡油饭 ~ 好香茅同姜黄嘅油饭,一d都唔觉油好够干身粒粒分明👍🔸鲜香虾油捞面 (加$8)~ 面条口感弹牙配上香浓虾油捞埋一齐食,好好味😋🔸泰式传统涷奶茶 ($6)~ 浓郁香泰式茶味,口感柔和很滑,胜在不太甜😋🔸泰式涷龙眼茶($6)~ 甜润清爽饮落够味又唔会好甜,落咗劲多龙眼肉🤩 🔸泰式椰汁西米糕 ~ 好香嘅椰浆嘅西米糕,细细件刚好作个完满结束😋
🔸参巴酱菠菜 ~ 参巴酱原来咸咸地微辣又几特别😋
🔸泰式炸虾饼 ~ 炸到外脆内软,配埋鱼露汁多一层次😋