2024-11-30
尖沙咀山林道呢条美食街嘅餐厅多不胜数,有唔同种类嘅餐厅选择,其中呢一间🌿What’s up Cafe🌿个名特别之余,里面嘅装修简单得来带点精致,呢度嘅布置已经充满咗圣诞气氛啦🎅🏼,餐厅以西式为主,有各款唔同嘅晚餐,我哋就叫咗二人套餐,只系 $438/2咋,二人套餐包装是日餐汤,蒜蓉法包,两杯嘢饮,一个头盘,一个意粉,一个主食同埋两份甜品😆🐔:头盘方面我哋就嗌咗四件嘅咸蛋黄鸡翼,即叫即整,嚟到嘅时候热辣辣,外层有满满嘅咸蛋黄包住😍,好浓郁嘅咸蛋黄,又够香,食落里面嘅肉质超嫩🤤,仲有微微嘅肉汁添,一啲都唔求其嫁👍🏻🍝:面食就叫咗蟹肉芦笋鲜虾松露忌廉意大利粉,就咁个卖相完全睇唔出份量都几多,有四大件鲜虾😍,新鲜弹牙,意粉嘅软硬度适中,而松露忌廉酱都相当浓郁👍🏻,酱汁嘅份量刚好,食落又唔觉腻👏🏻🐮:到咗主菜就叫咗顶级安格斯肉眼牛扒,佢个卖相唔错,伴碟方面有紫薯蓉同时蔬等,紫薯伴碟比较少有,相对饱肚之余比较健康👍🏻,而肉眼扒为八成熟,肉味比较出,口感都唔错😋,脂肪比例较少,几乎啖啖肉,八成熟都唔觉韧😋🍰:最后甜品方面可以拣Menu里面嘅精选蛋糕两件,我哋就拣咗富士苹果蛋糕同埋柚子芝士蛋糕,呢两款
🍰:最后甜品方面可以拣Menu里面嘅精选蛋糕两件,我哋就拣咗富士苹果蛋糕同埋柚子芝士蛋糕,呢两款都系比较热选嘅味道之一,加上比较想食啲冇咁腻嘅,呢两个味道就啱晒啦😆,苹果蛋糕里面有鲜苹果果肉,清新得来又唔会好甜,啱晒食饱嘅我哋,相对地柚子芝士蛋糕就比较重味啲,柚子味都几浓郁👍🏻,但又唔会盖过芝士嘅味道,食落都系较为清淡,虽然系芝士蛋糕,但系完全冇腻感👍🏻,另外加$38仲可以转牛角包窝夫添😆