2022-06-08
香港闲闲哋食个沾面拉面,人均都要过$100,但呢间黄店真系非常抵食,人均只需70几蚊,仲要唔使加一😱!味道仲好高质,唔怪之得劲受欢迎,成日排长龙~▪️特浓豚骨沾面 $78▪️汤系我哋最爱嘅鱼介豚骨汤😽食咁多沾面都系觉得鱼介味最正!汤入面有几粒瘦啲嘅豚肉粒,都系正宗沾面做法~我哋食旺角店就冇炉加热啲汤嘅,但见餐厅啲FB post好似其他分店有,可以keep住沾面汁嘅热力再正啲!沾面同拉面表面会见到有一粒粒咁,睇返佢哋之前啲访问先知,呢种系「全粒粉」拉面,用全麦粉制成,比较健康~但食落其实味道完全唔怪,啲面仲好挂汁👏🏻!配料方面有叉烧、半熟蛋、竹笋等。叉烧系厚切、肥瘦相间,表面轻轻烧过好好食🤤 半熟蛋睇图都见到,真系好流心!食晒沾面记得叫店员加清汤落沾面汁到,可以饮埋啲鱼介汤😏▪️辛辣拉面 $78▪️之前食过一啲沾面好出名嘅店舖,佢哋嘅沾面同拉面水准可以好参差🤣 但系呢间一生悬面就唔会,沾面同拉面同样有水准!辛辣味嘅汤唔会过辣,恰到好处😍 配料叉烧、溏心蛋同埋面条,其实同沾面都系一样,爱好拉面嘅你都值得试吓💛▪️煎饺子 $28▪️呢个价钱有5只饺子🥟真系几抵!个皮煎到金黄色脆脆地,咬落有啲肉汁,cp值
▪️特浓豚骨沾面 $78▪️
食晒沾面记得叫店员加清汤落沾面汁到,可以饮埋啲鱼介汤😏
▪️辛辣拉面 $78▪️
▪️煎饺子 $28▪️
呢个价钱有5只饺子🥟真系几抵!个皮煎到金黄色脆脆地,咬落有啲肉汁,cp值高!