2019-04-07
住得系红磡附近,大大小小都食过唔少冰室,龙冰早餐食过几次,但晚餐就未食过,呢晚决定黎试下!我同朋友都系食肉兽,所以两个都叫左铁板餐我叫左纽西兰羊架拼香草肠,价钱系85蚊,九十蚊唔到嘅价钱但系份量非常之多。首先个餐系跟餐汤嘅,大大碗嘅蕃茄杂菜汤用平时嘅汤面碗装住,非常开胃。饮完汤之后个铁板羊架就啱啱好送到,热辣辣za za声咁,入面有两大块羊架同一大条香草肠,仲有好多薯菜填满晒成块铁板。羊架配上黑椒汁唔会有咩骚味,反而十分惹味!朋友就叫左黑椒香蒜牛扒拼炸虾,好少可食铁板会有炸虾配,抵赞,本身以为会得两条炸虾仔,但竟然足足有四条!虽然d炸虾上面淋哂黑椒汁,但食落牛仲系脆身,虾既肉质都几鲜嫩。牛扒都几大块,而且唔会好簿身,牛味都ok。朋友一样系拣左薯菜,薯菜份量好多,大家最后都食唔哂!朋友仲叫左杯柠檬利宾纳,黎到冰室点可以唔叫!一饮利宾纳,童年回亿即刻返哂黎!
我同朋友都系食肉兽,所以两个都叫左铁板餐