2020-04-19 803 浏览
疫情期间外出揾食, 一定系揾一间地方够大既, 无得去旅行就去食下泰国菜,楼下就见到哩间写8折, 门面还可以, 上到去地方亦够大,很好睇餐牌见到有d套餐, 都几抵, $248-3xx就有一个炉鱼同一个虾或蟹, 但因为套餐无8折, 最后谂过都系叫左个冬荫功炉鱼同埋泰式炒金边粉,先讲冬荫功炉鱼, 大大份, 仲有冬荫功汤另上, 亦有金菇同菜系面, 好抵食, 但想食正宗冬荫功既就应该未必中意, 我地叫左唔好咁辣, 想不到完全唔辣,但因为天气热我自己食落就好ok, 仲饮哂d汤, 返到屋企都无饮好多水好口渴, 真系唔错, 另一个泰式炒金边粉就麻麻, 一d都唔热仲要有d一团嘢, 似自助餐摆出黎个d, 埋单$21x, 确系抵食, 以坐得舒服同埋炉鱼大大份, 我觉得性价比都高, 反正去到泰国正宗既泰菜都唔差好远

泰式炒金边粉
冬荫功炉鱼