2023-11-20 2223 浏览
放大假,继续周围同屋企人去饮茶, book mark咗呢间好耐。平时只会饮下午茶,但系呢间嘅话茶市最晏都系去到三点,所以今日12:30已经出嚟食嘢。呢度啲食物比较偏淡,但系啲炸物比较出色。个南乳猪手比较出色,够味亦都好淋滑。韭菜饺同埋鲜竹腐皮卷嘅话个皮都做得好好,可惜尖椒同尖椒同韭菜饺里面啲鲮鱼肉冇鱼肉味,腐皮卷嘅话啲馅亦都比较少。猪什粥都几足料,但系就材料偏细,可能太大块,煮嘅时候惊会太老身。所以切得比较细,咁我唯有比一个咁合理嘅解释比佢。虾饺同埋娥姐粉果啲虾肉都几弹牙,同埋有原只虾粒,呢方面系几好嘅。食点心就顺便试埋佢啲小菜啦,叫咗个黑椒牛仔骨,$58来讲份量系好足料嘅,但系啲牛肉拿得太犀利呢度嘅话系唯一失败嘅地方。个肉丝炒面嚟讲,个底系几好,唔见有油,食落亦都唔会腻口。椰汁糕都几出色几香,唔会拮落去就散。但系个胡椒猪肚汤鲜竹卷就差少少,有呀嘛神粹但系佢啲胡椒肯定冇拍过先滚,因为完全唔出味。点心价格唔算贵,咁如果唔系食开浓味嘅嘢,呢度都系一个唔错嘅选择,因为都坐得舒服又宽敞。