2016-12-06 526 浏览
同大口仔嚟食Lunch,原来系之前No.5个舖位!四围黐满用日文写嘅食物名称,餐牌都系手写嘅(虽然系影印😂),但睇得出有用心营造日本大排档嘅气氛嘅!Lunch set可以拣3款或6款𩠌,大口仔话先叫3款试住先㖞,心谂你边够食啊?我就叫6款喇蟹肉忌廉饼炸成一个波咁样,入面嘅忌廉似乎太多,食唔出蟹肉嘅质感,而且有啲腻汁煮鸡扒块鸡扒几大,炭烧味重,但鸡本身唔系好入味;个汁捞饭一流刺身2点大厨决定边款新鲜就俾边款,今日系三文鱼及甜虾;甜虾好新鲜,肉质爽滑,虾头入面有少量嘅膏,好惹味味噌煮鲭鱼鲭鱼肉厚但未算滑,而且都几多骨;但非常入味,味噌酱浓郁鳗鱼都算肉厚,冇乜特别𩽾𩾌鱼肝系我食过最普通嘅𩽾𩾌鱼肝,油香欠奉,冇喺口入面融化,口感唔绵仲有啲鞋,不过夹埋上面嘅萝卜一齐食口感会好啲食物还可以,但服务真系好。大口仔食到咁上吓话唔够食,再剔纸谂住加多3个𩠌,但服务员唔知道佢系加𩠌,变咗递上一整份lunch,但佢即时,系即时帮我哋转返,仲冇话我哋添
lunch set
蟹肉忌廉饼

汁煮鸡扒
块鸡扒几大,炭烧味重,但鸡本身唔系好入味;个汁捞饭一流

刺身2点

味噌煮鲭鱼
鲭鱼肉厚但未算滑,而且都几多骨;但非常入味,味噌酱浓郁

鳗鱼
都算肉厚,冇乜特别