餐厅: 紅橋
资讯:

之前已经食过大埔个间红桥今次同朋友黎到旺角呢头 谂唔到晏就食咩朋友一话想抵食好味 我就即刻谂起红桥😂身为一个切切实实既蛋控睇完个餐牌已经比佢既蛋包饭深深吸引左😍舖入面会比较逼 坐得唔太舒服大埔店会相对阔落d⠀午餐会跟一个餐汤⠀我嗌左西汤系粟米忌廉汤 好足料既系超多粟米粒🌽食极都食唔完😂⠀朋友嗌既系中汤又系非常足料 有哂肉有红萝卜🥕同粟米🌽朋友话个汤好清甜好好味😊期待而久既蛋包饭终于黎到😍😍其实上菜好快 所以未饮完个汤已经到😂⠀蜜椒猪扒蛋包饭 ($55)我同朋友一路食一路对个饭赞不绝口一啖接一啖 实在系好味到停唔到😂虽然都系50蚊左右 但成个餐完全唔hea有沙律做配菜😆⠀蛋包饭好味在于佢每粒饭粒都比蛋汁包住 唔会蛋还蛋 饭还饭系确确实实既蛋包饭😍💕蛋汁非常香 饭底仲要系茄汁饭 非常开胃😆⠀蜜椒猪扒太juicy太好味😆上面系一层薄薄既蜜汁 皮煎得甜甜脆脆肉仲要好嫩好juicy猪扒好易煮得老 要系嫩滑同熟取得平衡个时间同火候控制真系好难但佢呢度真系整得刚刚好😍🤤⠀大满意既一餐 真系大件好味兼抵食😂朋友话好饱但因为太好味所以点都要食埋佢🙈
之前已经食过大埔个间红桥

朋友话个汤好清甜好好味😊
中汤

期待而久既蛋包饭终于黎到😍😍
其实上菜好快 所以未饮完个汤已经到😂

蜜椒猪扒蛋包饭 ($55)
我同朋友一路食一路对个饭赞不绝口
一啖接一啖 实在系好味到停唔到😂