2020-06-07 278 浏览
尖沙咀厚福街超多美食餐厅系人都知,假日多人到要排队食饭就难所避免。我地两点几经过呢间翔寿司竟然唔洗排队,于是望左几望MENU好似唔贵又几吸引,然后马上入左去。小店唔大只有BAR枱,一眼望唒,多人嘅话真系会好快爆客。入到去店员有帮我地量体温及提供湿纸巾,注重卫生,唔错望住眼前ge 刺身口水都就黎流出来啦。所有刺身都用保鲜纸包住,保持新鲜。望落每一样都好新鲜肥美我点咗一碗三文鱼子丼,我觉得$58 来讲份量算多。三文鱼食落新鲜肥美,脂肪分布平均,三文鱼籽冇太大腥味,粒粒晶莹剔透,一咬爆汁,送饭一流,好正女朋友点咗一碗角切鱼生丼,鱼生分别有三文鱼,吞拿鱼,油甘鱼。份量都多,一粒粒切得好厚。鱼生鲜甜美味,小三文鱼籽布满饭上,望落超吸引。另外仲点咗一个芥末八爪鱼手卷。店员好好提我食咗手卷先,因为紫菜易淋。芥末八爪鱼爽口弹牙,芥辣味浓郁,但唔会过份呛鼻。手卷饭量适中,因为系午市套餐,两个丼饭都跟面豉汤加沙律。面豉汤好饮沙律就普普通通冇咩特别。

三文鱼子丼

角切鱼生丼
芥末八爪鱼手卷

因为系午市套餐,两个丼饭都跟面豉汤加沙律。面豉汤好饮
沙律就普普通通冇咩特别。
芥末八爪鱼
2020-06-06